DOLAR
32,2734
EURO
34,6419
ALTIN
2.415,14
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

“Mersin’in yararına çalışmaya hazırız”

“Mersin’in yararına çalışmaya hazırız”
04.05.2023 17:51
180
A+
A-

Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları Mersin Ekonomi Platformuna konuk oldu. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili aday Ali Bozan, milletvekili seçilmeleri halinde diğer partilerden seçilecek adaylarla Mersin yararına çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Mersin Ekonomi Platformu 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Mersin’den aday gösterilen siyasetçileri konuk ederek, Mersin’e yönelik yapacakları çalışmaları hakkında soru soruyor.

Toplantı serisinin üçüncü konuğu Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayları Ali Bozan, Perihan Koca, Muhammet Talat Şeker, Hacı Bayram Kızartıcı oldu.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Ali Bozan, Türkiye’nin ve Mersin’in sorunlarını bildiklerini ve bu sorunlara çözüm bulmak için aday olduklarını söyledi.

Mersin’in çok kimlikli ve çok kimliklikten kaynaklı kimliksizleştiğini ifade eden Bozan, milletvekili olarak seçilmesi durumunda Mersin’de yaşayan yurttaşların sorunlarını meclise taşıyacağını belirtti.

Mersin’den seçilecek 13 milletvekili ile ortak çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Bozan, “Biz Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz ve bu sorunları çözmeye adayız. Aynı zamanda kentin sorunlarını biliyoruz. Türkiye milletvekilliğini yapacağız aynı zamanda bu kentin milletvekilliğini yapacağız. Bu kentin 13 milletvekili olacağız gönül ister ki 13 milletvekili de Yeşil Sol Partili olsun. Bu kente size hizmet ederken kentin ihtiyaçlarına yönelik girişimlerde bulunurken tek ses olarak rahatlıkla girişim de bulunalım ama demokrasi kültürü var bir seçime giriyoruz, farklı siyasi partiler var. Bu kent yararına, bu kente yaşayan yurttaşların yararına olan her konuda kentin 13 milletvekiliyle birlikte hareket etmenin öncülüğünü üstleneceğiz. Kentin ekonomik kimliği meselesi iki şekilde tartışılan bir şey. Çok kimliklik, çok kimlikten kaynaklı kimliksizlik bence bu kent ekonomik anlamda çok kimlikli bir kent. Sadece bu zamana kadar muhalif kimliğinden kaynaklı merkezi iktidarlar tarafından yok sayılmış. Merkezi bütçeden alması gereken yatırımı almamış bir kent tamda bu noktada meclis aritmetiğinde o ne olursa olsun, seçim sonuçları ne olursa olsun Cumhur ve Millet İttifakı mecliste yasa çıkaracak gücü elde edemiyor. Yeşil Sol Parti mecliste anahtar parti olacak” dedi.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Perihan Koca ise “Mersin’in ana sorunlardan bir tanesi çoklu göç. Mersin halklar mozaiği, savaş göçünün yaşandığı bir kent” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.