DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Mersin’in en önemli sektörü turizm”

“Mersin’in en önemli sektörü turizm”
20.01.2023 18:37
229
A+
A-

Mersin’in Turizm Yatırımlarına Yönelik Yeni Alternatif Alanları, Düzenlenen Konferans ile Masaya Yatırıldı

 

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ortaklığında düzenlenen “Mersin’de Turizm Yatırımlarına Yönelik Yeni Alternatif Alanların Duyurulması” konulu sunum MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Turizmin, Mersin’in aslında en önemli sektörü olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Biz oda olarak bu konuda bir şirket kurulmasına öncülük ettik. MTSO olarak turizme hareket getirmek için destek olduk. Mersin’in kayak, kar, yayla, deniz, kum, güneş, gastronomi olarak birçok dalda turizmle ilgili malzemesi var. Mersin ve dolayısıyla ülkemizin turizminin kalkınması için MTSO olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

 

2 MİLYARLIK YATIRIM

 

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da, “MTSO olarak 40 seneye yakındır turizme hizmet ediyoruz. Şehrimiz, turizme karşı yakınlık hissetmeye başladı. Son dönemde turizme yapılan yatırımlar oldukça çok. Kargıcak’ta 3 bin odalı tesisler yapılıyor. Bu tesisler, buradan Antalya’ya yani batıya doğru yapılan Mersin turizminin girişi olacak. Yeni yeni tesisler de yapılacak. Bu yaklaşık 2 milyar liralık ciddi bir yatırım. Aynı zamanda sağlık turizmi konusu da çok önemli ve bu sektörü Mersin’e çekmemiz gerekiyor. Bu yıl içinde bitecek havaalanı ile buralara misafir çekmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

LAMAS BÖLGESİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy da amaçlarının turizm potansiyelini planlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Atasoy; Lamas Bölgesi olarak da bilinen bu yöredeki fay kırıklıklarından, engebeli topoğrafyadan, bu yörede turizmi yapılabilecek olan lavanta bitkisinden, yörenin toprak özelliklerinden, yörede arıcılık ve lavanta balı yapılabilmesinden, seracılıktan, sebzecilikten, sayfiye yaylacılığından, termal kaplıcalardan ve klimaterapi olarak adlandırılan tıp ikliminden bahsederek sunumunu şiirle bitirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.