DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Mersin’de bisiklet seferberliği

Mersin’de bisiklet seferberliği
28.06.2022 16:50
409
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı’nın açılışına katıldı.

Seçer, “Bir Belediye Başkanı olarak herhalde Mersin tarihine gelmiş en çok bisiklet ve bisiklet yolu kelimesini kullanan Belediye Başkanı olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

“MERSİN’İN YOLLARI HAVAALANI YOLU GİBİ OLMAYA BAŞLADI”

Yaptıkları cadde ve bulvar çalışmalarında bisiklet yolu yapmaya özen gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Seçer, “Doğal olarak bu kadar işin içinde olunca da yaptığımız bütün projelerde, yol projelerinde hemen soruyorum; ‘bu ölçüler yeterli mi, bisiklet yolu yapıyor muyuz?’ İlk aklıma gelen o oluyor. Bakın dikkat edin yeni çalışmalarımıza, yeni açtığımız bulvarlarda çok güzel bisiklet yollarımız oldu. Allah için Mersin’in yolları havaalanı yolu gibi olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“YENİ GELECEK OLAN OTOBÜSLERİN TAMAMINDA BİSİKLET APARATI MEVCUT”

KentBis uygulaması hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “Şehirde bisiklete olan ilgiyi arttırmak için KentBis uygulamasını önemsiyoruz.  Şu anda bizim 73 bin üyemiz var. Kart taşıyor bu vatandaşlar ve o bölgede 85 bisiklet, 6 istasyon ve 7 adet mini bakım istasyonumuz var. Diğer taraftan bisikletlerin toplu taşıma araçlarında rahatlıkla taşınması için de çaba sarf etmek lazım. Onun için de özel aparatlar var. Şu anda mevcuttaki otobüslerin 25’inde var. 118 adet CNG’li limon otobüsümüz daha geliyor ve bunların tamamında bisiklet aparatı olacak” ifadelerini kullandı. 

METRO İSTASYONLARINDA DA BİSİKLET PARKLARI YER ALACAK

Başkan Seçer, inşaatı devam eden metro istasyonlarında da otopark planı yaptıklarını söyledi. Seçer, “Metro istasyonlarımızda da 1600 araçlık otopark planımız var. Proje içerisine koyduk zaten. İstasyonlarımızın 4’ünde 240 bisiklet, 106 motosikletin parklanma yapabileceği alanları da ayırdık. Çünkü bizim Metro projesinde istasyonlarda otopark da var. İnsanlar Mezitli’den merkeze gelmek istiyor. Mezitli’de arabasından insin metronun otoparkına park etsin, metroya binsin, buraya gelsin” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.