Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Mersin’de bisiklet seferberliği

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı’nın açılışına katıldı.

Seçer, “Bir Belediye Başkanı olarak herhalde Mersin tarihine gelmiş en çok bisiklet ve bisiklet yolu kelimesini kullanan Belediye Başkanı olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

“MERSİN’İN YOLLARI HAVAALANI YOLU GİBİ OLMAYA BAŞLADI”

Yaptıkları cadde ve bulvar çalışmalarında bisiklet yolu yapmaya özen gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Seçer, “Doğal olarak bu kadar işin içinde olunca da yaptığımız bütün projelerde, yol projelerinde hemen soruyorum; ‘bu ölçüler yeterli mi, bisiklet yolu yapıyor muyuz?’ İlk aklıma gelen o oluyor. Bakın dikkat edin yeni çalışmalarımıza, yeni açtığımız bulvarlarda çok güzel bisiklet yollarımız oldu. Allah için Mersin’in yolları havaalanı yolu gibi olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“YENİ GELECEK OLAN OTOBÜSLERİN TAMAMINDA BİSİKLET APARATI MEVCUT”

KentBis uygulaması hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “Şehirde bisiklete olan ilgiyi arttırmak için KentBis uygulamasını önemsiyoruz.  Şu anda bizim 73 bin üyemiz var. Kart taşıyor bu vatandaşlar ve o bölgede 85 bisiklet, 6 istasyon ve 7 adet mini bakım istasyonumuz var. Diğer taraftan bisikletlerin toplu taşıma araçlarında rahatlıkla taşınması için de çaba sarf etmek lazım. Onun için de özel aparatlar var. Şu anda mevcuttaki otobüslerin 25’inde var. 118 adet CNG’li limon otobüsümüz daha geliyor ve bunların tamamında bisiklet aparatı olacak” ifadelerini kullandı. 

METRO İSTASYONLARINDA DA BİSİKLET PARKLARI YER ALACAK

Başkan Seçer, inşaatı devam eden metro istasyonlarında da otopark planı yaptıklarını söyledi. Seçer, “Metro istasyonlarımızda da 1600 araçlık otopark planımız var. Proje içerisine koyduk zaten. İstasyonlarımızın 4’ünde 240 bisiklet, 106 motosikletin parklanma yapabileceği alanları da ayırdık. Çünkü bizim Metro projesinde istasyonlarda otopark da var. İnsanlar Mezitli’den merkeze gelmek istiyor. Mezitli’de arabasından insin metronun otoparkına park etsin, metroya binsin, buraya gelsin” dedi. (Haber Merkezi)

Exit mobile version