DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Mersin Üniversitesinde yeni dönem

Mersin Üniversitesinde yeni dönem
12.01.2023 16:47
265
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Erol Yaşar, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan devraldı.

 

Devir teslim törenine Rektör Erol Yaşar ve eşi Esra Yaşar, 2014-2022 yılları arasında Rektörlük görevini üstlenen Ahmet Çamsarı ve eşi Dr. Memnune Çamsarı, Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter İsa Değirmenci, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerimiz ile akademik ve idari personel katılım sağladı.

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 27 yıllık meslek hayatı boyunca en çok heyecanlandığı anı yaşadığını belirtti. Çamsarı, “Rektörlük dönemim boyunca, aklımızdaki hemen her şeyi gerçekleştirdiğimizi düşünüyor, sekiz yılı da başarılarla dolu bitirmenin gururunu yaşıyorum. Bu önemli görevi içim rahat bir şekilde Prof. Dr. Erol Yaşar hocama devredeceğim. Kendisine bu yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. İki dönem boyunca Rektörlük görevini tarafıma layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, görev sürem boyunca birlikte çalıştığım tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

 

“LİYAKATI ESAS ALACAĞIM”

 

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, konuşmasının ardından Üniversitemizin yeni Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’a Rektörlük binişini giydirdi.

Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunu belirten Rektör Yaşar, “Üniversiteyi dar bir alana hapsetmek, hem üniversiteye hem de bulunduğu şehre zarar vermektir. Bu nedenle Üniversitemizi faydasız tartışmaların odağından çıkarıp bilimsel ve evrensel normlar çerçevesinde ülkemiz ve bütün insanlık için faydalı bilim üreten bir kurum haline getirmek hepimizin görevidir. Rektörlük görevimi icra edeceğim süre boyunca liyakati esas almayı, üreteni desteklemeyi, bilimde önceliği ilke edineceğim” şeklinde konuştu.

 

“ŞEFFAF OLACAĞIZ”

 

Rektör Yaşar, “Şimdiye kadar başardıklarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla, Üniversitemizin içinde barındırdığı çeşitliliği fırsata dönüştürerek; Ar-Ge projeleri ve inovasyonu temel alan, her geçen gün daha büyük çalışmalara imza atan, nitelikli bilimsel yayın üreten ve her düşüncenin bilimsel temelde tartışıldığı bir üniversite olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.  Mersin Üniversitesi’ni iyi tanıyan, güçlü ve güçlendirilmesi gereken yönlerini iyi bilen bir akademisyen olarak, bu hedeflere hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden ve sizlerin de destekleri ile kısa zaman içerisinde ulaşacağımıza olan inancım tamdır. Üstlenmiş olduğum bu onurlu ve bir o kadar da zor görevde başarılı olmayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.