DOLAR
32,3357
EURO
34,8475
ALTIN
2.389,71
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Başkanlardan katliama tepki

Başkanlardan katliama tepki
27.11.2022 12:00 | Son Güncellenme: 29.11.2022 17:23
130
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile Mamak Belediyesi çalışanlarının sokak hayvanlarına eziyet ettiğini, köpeklerin vahşice katledildiğini ortaya çıkaran görünler kamuoyu vicdanını yaraladı. Konya Belediyesi görüntülerle ilgili üzüntülerini dile getirip soruşturma başlattığını açıklarken Konya Cumhuriyet Savcılığı 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bir köpeği severken çekilmiş fotoğrafını “Konya’da hayvanların katledilişine seyirci kalmak, en az; insanlığından çıkmış canilerle eşdeğer olmayı gerektirir. Konya’daki vahşet kabul edilemez! Canlıların yaşam hakları ellerinden alınamaz!  Yaşayan her türlü canlıya şiddetin karşısında olacağız ve bu canilerin yargılanlamalarını sağlayacağız” notuyla paylaştı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de “Konya ve Mamak’taki görüntüler içimizi yaktı.  Sorumluların en ağır cezayı almasını diliyorum.  Yüreğimizi sızlatan bu olayı büyük üzüntü ve nefretle kınıyorum” ifadelerini paylaştı.

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu “soykırıma” izin vermeyeceğini, sorumluların cezalandırılması için hukuki sürecin takipçisi olacağını duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.