DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Mersin Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarına bıçaklı saldırı

Mersin Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarına bıçaklı saldırı
14.07.2023 12:43
42
A+
A-

Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Servisinde bir çocuk hastaya müdahale edildiği sırada hastanın yakınları ellerinde metal aletler ve bıçaklarla doktorlara, hemşirelere, sağlık görevlilerine saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu. Sağlık örgütleri saldırıyı protesto etmek için Mersin Şehir Hastanesinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

 

Hekim Birliğinin olay yerinde tutanak altına aldığı bilgilere göre olay Mersin Şehir Hastanesinde acil servisinde meydana geldi.

Acil servise getirilen çocuk hastaya müdahale yapıldığı esnada hastanın yakınları acil servise ellerinde metal aletlerle girerek, sağlık çalışanlarına saldırdı.  Saldırıda bir hemşire ve bir hekim yaralandı.

Saldırgan grubun tehditleri nedeniyle diğer servis çalışanları da korku dolu anlar yaşadı.

Saldırıyı protesto eden sağlık örgütleri iş bırakma eylemi başlattı. Hekim Birliğinin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“13.07.2023 tarihinde Mersin Şehir Hastanesi Acil Servisinde çocuk hastaya müdahale eden üyemiz hekim ile hemşirelere ve güvenlik görevline hasta yakınları acil servisin içinde ellerinde metal aletler ile saldırmışlardır. Sağlık personelleri yaralanmış ve psikolojik travmaya uğramıştır. Saldırganlar hastane içerisinde metalden oluşan saldırı aletleri ile girebilmesi ve üyemize, sağlık çalışanlarına saldırıda bulunması gerekli önleyici önlemlerin alınmadığının göstergesidir.

Yaşanan şiddet olayından dolayı olayı protesto etmek, yetkilileri şiddeti önleyici önlemleri almasını sağlamak ve toplumda sağlıkta şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 14.07.2023 tarihinde Mersin Şehir Hastanesi’nde Acil Servis sarı ve kırmızı alan, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, adli vakalar ve yatan hasta hizmetleri hariç olmak üzere bir günlük meşru iş bırakma eylemi yapılmasına, acil yeşil alan ve diş acil polikliniklerinde hastalara en az 20 dakika ayırarak hakkıyla görev yapılmasına ve acil servislerin konsültasyon, hasta yatışı gibi konularda desteklenmesine karar verilmiştir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.