DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Mersin Büyükşehir’den ücretsiz ders ve ücretsiz yemek

Mersin Büyükşehir’den ücretsiz ders ve ücretsiz yemek
26.09.2022 13:49
430
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal medya hesabında duyurduğu; dezavantajlı mahallelerdeki kurs merkezlerinden yararlanan ortaokul öğrencilerine yönelik öğle yemeği hizmeti; Turgut Türkalp, Halkkent, Mithatpaşa, Eskiömerli ve Özgürlük LGS Kurs Merkezlerinde başladı.

 

 

5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra da okullarına gidiyor.

Zamanla yarışan öğrenciler, kurs merkezinin sunduğu öğle yemeği hizmeti sayesinde evlerine gidip yemek zorunda kalmadıkları gibi, okulda da para harcamak zorunda kalmıyor.

Hem zamanları hem de paraları cebinde kalan öğrenciler, sağlıklı sıcak yemek yiyerek okullarının yolunu tutuyor.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ YEMEKLERİNİ YEDİKTEN SONRA OKULLARINA GİDECEK”

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “LGS Kurs Merkezlerimizden faydalan öğrencilerimizin, öğleden önce bizlerden aldığı dersler sonrası eve gidip yemek yemelerinin, sonrasında okullarına yetişmelerinde sıkıntı yarattığını gözlemledik. Bu öğrencilerimizin ya yemek yemeden okullarına gittiklerini, ya da aperatif geçiştirdiklerini gördük. Aşhane’deki gıda mühendislerimizle birlikte bir menü hazırladık. Burada bizler öğrencilerimizin hem fiziksel gelişimine, hem de bilişsel gelişimine uygun bir katkı sunmak istiyoruz. Bundan böyle, tüm LGS Kurs Merkezlerimizden faydalanan öğrencilerimiz önce derslerini alacaklar, ardından ücretsiz öğle yemeklerini yiyecekler ve biz onları bu şekilde okullarına uğurlayacağız. Kurs merkezlerimizde LGS’ye hazırlanan yüzlerce öğrencimiz bu hizmetimizden faydalanacak” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.