DOLAR
32,3605
EURO
34,7704
ALTIN
2.408,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Mersin Barosu 98 yaşında

Mersin Barosu 98 yaşında
01.12.2022 17:54
340
A+
A-

Mersin Barosu’nun kuruluşunun 98. yıldönümünü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.  Mersin Barosunun kurulduğu günden bu yana daha da büyüdüğünü ifade eden Özdemir, Mersin Barosunun Türkiye’de sekizinci büyük baro olduğunu vurguladı.

 

 

Mersin Barosunda toplamda kayıtlı olarak aktif görev yapan 3 bin 91 avukatın ve 335 stajyer avukatın olduğunu belirten Özdemir, “Mersin Barosu fiziki mekânı, donanımı, verdiği hak ve hukuk mücadelesi ile Türkiye’de örnek ve öncü bir baro olmuş, topluma ve meslektaşlarımıza sunduğu hizmetlerle büyük başarılara imza atmış, bugünkü gurur verici başarısına kavuşmuştur” dedi.

 

“AVUKATLARA YÖNELİK ŞİDDET ÖNLENİLMELİ”

 

Avukatlara yönelik fiili ve sözlü saldırıların her geçen gün artmasından dolayı endişeli olduğunu vurgulayan Özdemir, “Meslektaşlarımıza yönelik filli ve sözlü saldırıların her geçen artmasının derin üzüntüsü ve endişesi içerisindeyiz. Avukatlara yönelik saldırılarda, saldırganların çoğunlukla tutuksuz yargılanması, hak ettikleri şekilde cezalandırılmamaları nedeniyle; avukatı uyuşmazlığın tarafı gören zihniyetin, yeni saldırılarına sebep olmaktadır. Avukata şiddetin önüne geçilmesi için ülke yöneticilerinin acilen harekete geçmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki, avukata yapılan her saldırı esasen halkın adil yargılanma hakkına yöneliktir” diye konuştu.

 

“HUKUK FAKÜLTELERİNİN EĞİTİM KALİTESİ DÜŞTÜ”

 

Hukuk Fakültelerinin artmasından dolayı eğitim kalitesinin düştüğünü söyleyen Özdemir, “Ekonomik zorluklar nedeniyle meslektaşlarımız maalesef mesleklerini zor koşullar altında ifa etmektedir. CMK ücretlerinin artırılması için Adalet Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmelerin ocak ayı içerisinde olumlu bir şekilde neticelenmesini umut ediyoruz.  Ayrıca ülkemizde hukuk fakültesi sayısının her geçen gün artması sebebiyle hukuk fakültelerinde eğitim kalitesinin düşmesi, avukatlık mesleğinin faaliyet alanının daraltılması gibi sorunlar, avukatlık mesleğini ekonomik olarak geriye götürmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.