DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Depremzedeleri yalnız bırakmayacağız”

“Depremzedeleri yalnız bırakmayacağız”
13.03.2023 16:44 | Son Güncellenme: 13.03.2023 16:46
83
A+
A-

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, depremden büyük yara alan illerin yeniden yapılanması için yer seçimlerinin doğru yapılması gerektiğini belirtti.

 

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş ve Hatay’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Başkan Hüseyin Kış, depremzedelerin yaralarını sarabilmek adına ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini, göstermeye devam edeceklerini vurguladı.
Hüseyin Kış ve yönetim kurulu üyeleri heyet olarak Kahramanmaraş ve Hatay merkezinin yanı sıra iki şehrin ilçelerinde sorunları dinledi, çözüm için de harekete geçti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlar, depremzedelerin eksiklerini gidermek için kullanılıyor. Bu kapsamda Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu da yardım çalışması başlattı. ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve federasyonun yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş ve Hatay’daki deprem bölgelerini ziyaret ederek depremzedelere yardımda bulundu.
ÇUKUROVA SİFED heyeti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısında Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le görüştü. Pazarcık Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci’nin ardından Samandağ Kaymakamı Murat Kütük’ü ziyaret eden, iki kentin koordinasyon merkezlerinde yetkililerle görüşen, yardım dağıtım merkezlerine çeşitli desteklerde bulunan heyet adına konuşan Başkan Hüseyin Kış, deprem bölgelerini yerinde görmenin olayın önemini kavramak adına önemli olduğunu belirtti.

“YARAYI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ”

 

Kahramanmaraş ve Hatay’da büyük hasar olduğuna işaret eden Başkan Kış, “Bölgede yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz federasyon olarak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) bağlıyız. TÜRKONFED tarafından üç konteyner kent kuruluyor. Her birinin içinde 600 konteyner var. Kasaba adı verilen konteynerkentler, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Samandağ’da halkımızın hizmetine sunuluyor. Ayrıca gıda tırlarımız da bölgeye yardım taşıyor. Halkımız duyarlı. Birçok insan yardım için uğraşıyor. Bu yarayı sarmamız gerekiyor. Hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

“GÜVENLİ KENTLER OLUŞMALI”

 

Kentlerin yeniden yapılanmasında yer seçiminin önemini vurgulayan Başkan Hüseyin Kış, tarım alanlarının daha çok ekonomiye kazandırılması gerektiğini, konut alanlarının dağ yamaçlarında olmasının güvenli bir tercih olacağını kaydetti. Başkan Kış, deprem bölgelerinde tespit ettikleri ihtiyaçları olabildiğince ve hızlı şekilde bölgeye ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.