DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Kadın üreticilerden yılbaşı standı

Kadın üreticilerden yılbaşı standı
20.12.2022 16:21 | Son Güncellenme: 22.12.2022 22:29
175
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticileri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği üretici stantları, bu kez de yılbaşı için kuruldu. Palm City Alışveriş Merkezi’nde üretici kadınlar tarafından açılan stantlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, kadınlar da emeklerini kazanca dönüştürme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan ‘Yılbaşı Üretici Kadın Stantları’nda yer alan el emeği göz nuru ürünler, 30 Aralık’a kadar alıcılarını bekliyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Üretici Kadın Stantları’, kadınlara gelir kapısı olmaya ve emeklerini kazanca dönüştürmeye devam ediyor. Büyükşehir tarafından kentin birçok noktasında kurulan ‘Üretici Kadın Stantları’ bu kez de yılbaşı temasıyla kuruldu. Palm City Alışveriş Merkezi’nde stant açan üretici kadınlar; seramik eşya, biblo, kitap ayracı gibi el emeği göz nuru ürünlerini kazanca dönüştürüyor.

 

 “KADIN ELİNDEN ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ”

 

Palm City Alışveriş Merkezi Pazarlama Yöneticisi Can Yazgan, Büyükşehirin ‘Üretici Kadın Stantları’na ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Alışveriş Merkezi’nde üretici kadın stantlarının yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yılbaşı’ temalı atölyeleri de yer alıyor. Kadın elinden üretimi destekliyoruz. Bu kapsamda ve bu tarz projelerde yer almaya da devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

“Daha güçlü olacağız”

 

Mersin Büyükşehir’in üretici stantlarında ilk kez yer aldığını söyleyen üretici Damla Özdemir, kadın üreticilere olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’e teşekkür etti.

Özdemir, bu desteği her zaman görmek istediklerini söyleyerek, “Onlar kadınlarımıza destek olduğu sürece, biz de onların sayesinde daha güçlü olacağız, daha iyi ve sağlıklı evlatlar yetiştirebileceğiz” diye konuştu.

 

“BELEDİYEMİZ KADIN ÜRETİCİLERE DESTEK VERDİ”

 

El emeği seramik ürünleri satışa çıkaran üretici Buket Peksel stant açmadan önce umutsuz olduğunu, ancak verilen desteği ve vatandaşların ilgisini görünce çok sevindiğini belirtti.

Peksel, “Belediyemizin kadın üreticilere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. 2 yıldır bu işi yapıyorum, ama bu benim ilk stanttım. İlk başta biraz umutsuzdum. Çünkü, Türkiye’de sanatçıya ve el emeğine çok değer verilmediğini düşünüyordum. Ama kadınlar çok destek verdi ve bu beni çok mutlu etti. Çok gelen oluyor. Kadınlar ‘Siz mi üretiyorsunuz bunları?’ diye soruyor, ‘biz üretiyoruz’ deyince de bir tane alacakken, destek vermek amacıyla iki tane alıyorlar, çok mutlu oluyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.