DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şinasi Develi Kent Ödülü Nazife Bilgin Hazar’ın

Şinasi Develi Kent Ödülü Nazife Bilgin Hazar’ın
11.01.2023 18:54
258
A+
A-

Avukat Şinasi Develi’nin anısını yaşatmak ve onun Mersin’in tarihini ve zenginliklerini belgelemeye ve tanıtmaya yönelik çabalarının devamını teşvik etmek için verilen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün 2023 yılı için sahibi belli oldu.

 

Değerlendirme Kurulu bu yılın ödülünü, Mersin’deki toplu konut alanlarında binaların dış cephelerine yaptığı resimlerle tanınan ressam Nazife Bilgin Hazar’a layık gördü.

Ödül, Şinasi Develi’nin üçüncü ölüm yıldönümü haftasına denk gelen 25 Ocak 2023 tarihinde Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle sahibine verilecek.

 

Değerlendirme Kurulu ödül gerekçesinde şu ifadelere yer yer verdi:

Nazife Bilgin Hazar bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle genç kuşaklara ilham vermekte, sanat çalışmaları ile kentimizin sosyal kurumlarına destek olarak sosyal yaşamda dayanışmanın önemini ortaya çıkarmaktadır. Sanatçının Mersin Güneykent Mahallesi’nde ünlü sanatçıların önemli eserlerini bina cephelerine uygulayarak yaptığı duvar resimleri, kente estetik katkı sunmanın yanı sıra aynı mahallede yaşayan ya da bölgeye yolu düşen farklı yaş gruplarından hemşehrilerimizin gündelik hayatına renklilik ve sanatsal farkındalık katmaktadır. Hazar’ın kişisel çabası ile kurumları harekete geçirerek gerçekleştirdiği bu proje kentlerin değişim ve dönüşümünde kişilerin yaratabileceği önemli katkıları ortaya koymaktadır. Hazar’ın çalışmaları yerli ve yabancı basında yer almakta ve kentimizin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadır.

Yaptığı tüm bu çalışmalar ve kentimize sunduğu katkılar 2023 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün Nazife Bilgin Hazar’a verilmesinde etkili olmuştur.”

 

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü 2023 yılı Yürütme Kurulu’nda Şinasi Develi’nin torunu Avukat Cavide Develi Gürani, Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Monika Kuki, Zuhal Karamehmet, Aysun Koç Aydoğan, Murat Yanpar, Selami Gedik, İbrahim Evrim ve 2022 yılı ödülünü alan yazar Aydın Sevim yer alıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.