DOLAR
32,3414
EURO
34,8554
ALTIN
2.385,86
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

 “İlk seçimde bu duvarı yıkacağız”

 “İlk seçimde bu duvarı yıkacağız”
04.05.2022 14:35
391
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanının özelleştirme ihalesini alan ve 40 yıllığına limanın işletmecisi olan şirketin sahile duvar örmesine tepki gösterdi. Başarır, “İlk seçimde bu duvarı yıkacağız” dedi.

SEKA Taşucu Limanı’nın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Beyefendi, burayı da özelleştirdi. Ne yaptı? Yandaşlarına verdi, liman yaptı. Bu limanın da bizim olduğunu sanmayın. Bu liman da bizim değil. Bakın, dava açıldı ve yat limanı bile olamaz dediler burası için. Neden olamaz dediler? Çünkü burası doğal, tarihi güzellikleri olan korunması gereken bir alan. Mahkeme kararını tanımadan duvar ördüler. Cumhurbaşkanı çıkmış ben çevrecinin daniskasıyım diyor ama sen çevre düşmanısın. Sen çevreyi koruyor olsan şu duvarı, halkın plajına yaptırtmazsın” dedi.

“MERSİN’DEN ELLERİNİ ÇEK RECEP TAYYİP ERDOĞAN!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevreyi, doğayı, yeşili, denizi bitirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Nükleer Santral Mersin’e, taşocakları Mersin’e şimdi de sıra plajlarımıza geldi. Mersin’den ellerini çek Recep Tayyip Erdoğan. Biz buraya yatırım istiyoruz, kirlilik istemiyoruz. Burası bir turizm alanı, buraya teşvik sağla ki oteller gelsin, dünya gelsin. Ama sen SEKA’yı kapatıp özelleştiriyorsun ve bir yandaşına veriyorsun. Söz veriyorum ilk seçimde bu duvarı yıkacağız. Bu duvarı Silifkelilerle, Taşucu’ndaki vatandaşlarımızla beraber yıkacağız. Sen elini Mersin’den çek. Mersin’e yatırımda yoksun ama Mersin’in tüm doğal güzelliklerini yok edecek projede varsın. Nükleer santralde varsın, taş ocaklarında varsın, denize beton dökerler orada da varsın. Sen git bunları sarayına yap, Mersin’imize dokunma” dedi.

“ÇİN SEDDİ GİBİ DUVAR ÖRDÜLER”

CHP PM Üyesi Emre Yılmaz da “Bu toprakları özelleştirip burada Çin seddi gibi bir duvar ördüler. Halkla inatlaşmayı muktedir öğrenemedi. Halkla inatlaştığı Karadeniz’de dereler aktı gitti, taşlar yıktı gitti. Burada da 2023’te iktidar olduğumuzda halkla saray arasına koyulan bu duvarı yıkmasını bileceğiz. Doğanın bu güzelliklerini korumayı bilen bir halktır Silifke halkı. Bundan sonraki süreçte nasıl bir mücadele verdiğimizi herkes görecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.