DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Havalimanı için son tarih: Şubat 2023

Havalimanı için son tarih: Şubat 2023
23.10.2022 21:42
156
A+
A-

Çukurova Bölgesel Havalimanının üstyapı inşaatı ve işletme hakkını üstlenen Kozuva Grubunun başkanı Süleyman Kozuva, havalimanını 2023’ün şubat ayında tam olarak hizmete açacaklarını savundu. 

 

2010 yılında projelendirilen, 2013 yılında temeli atılan, altyapı ve üstyapı işleri için 9 kez ihale yapılan Çukurova Havalimanın açılışı için verilen son tarih, 2023 şubat ayı oldu. Taahhüdü veren ise,  Çukurova Bölgesel Havalimanının üstyapı inşaatı ve işletme hakkını üstlenen Kozuva Grubunun başkanı Süleyman Kozuva.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile Tekirdağ Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonuyla havalimanı inşaatına bir gezi düzenlendi.

Mersin, Tarsus, Adana ve Hatay’dan gazetecilerin katıldığı gezide, Kozuva Grubunun başkanı Süleyman Kozuva gazetecilere havalimanı inşaatının son durumuyla ilgili bilgi verdi.

 

“TÜRKİYE’NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK HAVALİMANI”

 

Kozuva, “Çukurova Havalimanı bu bölgenin havalimanı olacak. Bu ne Tarsus’un havalimanı ne Mersin’in havalimanı ne de Adana’nın havalimanı. Bu bölge havalimanı. Gerçekten bu bölgeye değer katacak bir havalimanı olacak. Çukurova havalimanı Türkiye’nin dördüncü büyük havalimanı oluyor. Kargoda ülkenin ikinci büyük havalimanı oluyor.  Adana havaalanı uzun yıllar bu bölgeye hizmet etti. Ama Adana havaalanı sadece ve sadece 12 bin metrekare üzerinde hizmet veriyor. Bu da bu bölgeye yakışır olmuyor ve kaldırmıyor. Maalesef böyle bir havaalanı bu bölgeye yakışmıyor” dedi.

 

“ÜÇ ETABI BİRDEN YAPIYORUZ”

 

Çukuyova Havalimanında 12 yıldan beri yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Kozuva, “Ben burada temel atma töreni yapmayacağım, açılış kurdelesini keseceğim demiştim, inşallah o sözümü tutacağım” dedi.

Havalimanının 3 etapta projelendirildiğini belirten Kozuva, “Birinci etap, 7 milyon yolcuya kadar 60 bin metrekareydi terminal binamız. İkinci etabımız yolcu sayısı 7 milyondan 9 milyona ulaştığı zaman 85 bin metrekareye çıkıyordu.  Üçüncü etabımız 12 milyonu geçtiği zaman 107 bin metrekareye çıkıyordu.  Yani normalde burası ilk açıldığında 5 ila 5,5 milyon civarında yolcusu olacak. Fakat biz dedik ki, birinci, ikinci etap demeyelim, 12 yıldır kanayan bir yara var burada, yapmışken hepsini yapalım. Üç etabı şu an birlikte yapıyoruz. Şu an bizim burada yaptığımız 107 bin metrekarelik bir terminal binası” ifadelerini kullandı.

 

“2023’ÜN ŞUBAT AYINDA FAALİYETE GİRER”

 

Kozuva, “Terminal binasını açmak istesek açabilirdik. 90 bin metrekareye yakın alanımız hazır. İsteseydik 29 Ekim’de açardık. Ama amacımız üç etabı birden açmak. Burası uluslararası bir havalimanı. Bir yanda uçuşlar olurken bir yandan inşaatın sürmesi doğru olmazdı. Yaklaşık 40 milyon lira fazla para harcayarak 3 etabı bitirmek istiyoruz.  2022 sonuna kadar belki bir etabını açabiliriz. Ama tamamının bitmesi 2023 yılının şubat ayında bitiririz. Bu çok net bir bilgi. Şubat’ta havalimanı faaliyete girer” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.