DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Amacımız beton değil”

“Amacımız beton değil”
07.10.2022 10:53 | Son Güncellenme: 20.10.2022 20:39
211
A+
A-

Tarsus Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında, belediyeye ait arazi üzerinde oto galeri kurulmasına ilişkin başkanlık teklifi, bazı CHP’li üyelerin de ret oyuyla komisyonlara gönderilmeden reddedilmişti. Başkan Haluk Bozdoğan, o maddeyi yeniden gündeme alarak ısrar kararı arayacaktı. Ancak bazı dedikodular nedeniyle Bozdoğan, o teklifi son dakikada gündemden çıkardı. Bozdoğan, “Amacımız beton değil. Eğer öyle olsaydı belediyenin arsaları var, 4 yoğunluk verilmiş” dedi.

 

Tarsus Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısında, eylül ayı oturumunda yaşanan tartışmaların yankısı vardı.

Başkan Bozdoğan, önceki meclis toplantısında, belediyeye ait arsa üzerinde oto galeri kurulmasını, belediyenin de bu galeriden pay almasını öngören bir teklif sunmuş, ancak aralarında CHP’li üyelerin de olduğu bazı meclis üyeleri teklifin komisyona gitmesine bile izin vermeden ret kullanmıştı.

Başkan Bozdoğan, dün yapılan meclis toplantısında, o teklifle ilgili meclis ısrarı aramak üzere maddeyi gündeme aldı.

Ancak Bozdoğan, gündeme geçilmeden önce söz alarak teklifi geri çektiğini duyurdu. Bozdoğan, bu kararının nedenini şöyle özetledi:

“2023 yılı ile ilgili bütçe yaklaşık 1 milyar 140 milyon civarında çıktı. Bu gider bütçesi gelirle karşılayabilmek için de arada fark olan 430 milyon lirayı arsaların değerleri yani bina karşılığı verilmesi için nasıl bir formül buluruz idari olarak bir çalışmanın içinde olduk.

Amacımız bizim beton yapmak değil. Eğer öyle bir niyetimiz olsaydı 2015 yılında alınan meclis kararı olan çok değerli arsalar var.  4 yoğunluğu olan. Yine 2018 yılında yaklaşık 40’a yakın arsanın değerlendirilmesi ile ilgili meclis kararları var.

Biz bunları tek tek getirip ki şu an meclis kararları olduğu halde yapabilirdik. Haksız yere böyle bir işe girmemek için küçük olan yerlerden belediyeye nasıl daha büyük gelir getiririz bununla ilgili firmalarla görüşmeler sonrasında araba galerisi ile ilgili birçok arkadaşın imzasını alarak da bir evrak getirdik.

Bu evrağın komisyona getirilmesi reddedildi. Olabilir, demokrasinin gereğidir. Biz bunun için madde ısrarını getirdik.  O da belediye başkanı olarak benim yetkim.

Bunun nereye verileceği belli ve bunun için para alınmış dedikodusu duyunca evrakı geri çektim.  Şüpheye dedikoduya yalana ne olursa olsun sebebiyet verilmesin diye. Özellikle Tarsus Belediyesi idaresinin bu konularda ciddi olarak böyle bir itham altında bulunulması affedilecek bir konu değildir. O yüzden de varsın böyle bir şey yapılmasın. Yapacak olan özel kişiler varsa onlar araba galerisini yaparlar diyerek o evrağın geri çekilmesini istedik. O yüzden birinci evrak geri çekilmiştir. Madde ısrarı yoktur.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.