DOLAR
32,4993
EURO
34,8567
ALTIN
2.441,37
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
26°C
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Evimiz Atölye projesi büyüyor

Evimiz Atölye projesi büyüyor
30.10.2022 16:33
173
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi işbirliğinde, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen  ‘Evimiz Atölye’ projesi, 50.Yıl Mahallesi’nde ikamet eden kadınlarla da buluştu.

 

 

Kadınların ekonomide daha fazla yer almaları ve onların üretim gücünün, toplumun her kesimine ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında ‘Çoraptan Oyuncak’ yapımı atölyesine katılan kadınları ziyaret eden Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Evimiz Atölye projesiyle, evde gizli kalan kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz” dedi.

Evimiz Atölye projesine 50. Yıl Mahallesi’nin de katılmasıyla, faaliyet gösterdikleri mahalle sayısının 16’ya çıktığını ve atölyeye kadınların gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Meral Seçer, “50. Yıl Mahallesi’nde kadınlarımızla buluştuk. Hepsinde bu projeye katılma konusunda istek ve mutluluk görmek harika bir şey. Bu projeyle, evde gizli kalan kadın işgücünün ekonomik değere dönüşmesi ve kadınların sosyalleşmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Kadınlarla yaptığımız sohbetlerde de, bu birlikteliklerinin kendilerinde yeni fikirler oluşturduğunu söylüyorlar. 16 mahalleye ulaşan bu projemiz, yayılarak diğer mahallelerimize de ulaşacak” dedi.

 

Evimiz Atölye projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık bin kadınla beraber çalıştıklarını, kadınların, ürettikleri ürünleri ekonomik değere dönüştürebilecekleri stantlardan veya online platformlardan da yararlandıklarını kaydeden Seçer, “Bu çalışmalar sadece bir kez yapılıp bitirilmiyor. Diğer mahallelere dönüş yapılıyor ve tekrar atölye çalışmalarından faydalanmalarına fırsat veriliyor. Ayrıca kadınlarımızın, ürettikleri bu ürünleri stantlar veya online üzerinden satış yapma imkanları da oluyor. Bunların da eğitimi veriliyor. Yani kadınlarımız evde daha fazla üreten ve kendine daha güvenen kadınlar haline geliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.