DOLAR
32,3111
EURO
34,6836
ALTIN
2.411,58
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Uzuncaburç’ta bağbozumu  

Uzuncaburç’ta bağbozumu   
25.09.2022 13:08
185
A+
A-

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, tarihi Uzuncaburç Mahallesi’nde düzenlenen ‘Pekmez Tadım Günleri’ne katıldı. Meral Seçer, burada kadınlarla birlikte bağbozumunda üzüm toplayıp pekmez kaynattı. 

 

Uzuncaburç’un tarihi dokusuyla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte Meral Seçer, her sene olduğu gibi tamamen geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen pekmez yapımına katıldı. Üretici kadınlarla birlikte üzüm toplayan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, sonrasında ise pekmez kaynattı.

 

 “UZUNCABURÇ’TA KENDİ İKLİMİYLE YETİŞEN ÇOK GÜZEL ÜRÜNLER VAR”

 

Burada yaptığı değerlendirmede, yapılan üretimin son derece kıymetli olduğunun altını çizen Meral Seçer, “Uzuncaburç, 1300 yıllık tarihi olan Olba Krallığı’nın başkenti. Tarihiyle, doğasıyla ve kendi iklimi ile yetişen çok güzel ürünleri var. Bunlardan bir tanesi de, sadece bu bölgede yetişen üzüm. Bu üzümden kadınlarımız şahane pekmezler, sirkeler yapıyorlar. Tadına baktım, gerçekten ayrı bir rehası ve tam da tarihi geçmişimizi hatırlatan bir lezzeti var. Herkesin buraya gelmesini ve Uzuncaburç’u görmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Mersin merkezden gelen kadınların da pekmez yapım atölyesine katıldığı etkinlikte, mahallede üretilen diğer ürünlerin satışı amacıyla da kadın üretici standı kuruldu. Sumak, ceviz, badem, sirke, elma ve üzüm satışının yapıldığı stantlarda kadınlarla bir araya gelen Meral Seçer, üretici kadınlarla sohbet etme fırsatı da buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.