DOLAR
32,5503
EURO
34,8831
ALTIN
2.447,49
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Denizde, karada çevre seferberliği

Denizde, karada çevre seferberliği
25.01.2023 17:04
132
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi daha temiz ve daha yeşil bir Mersin için, 2022 yılında da aralıksız çalıştı. Doğayı korumak adına ulusal ve uluslararası kuruluşlarla önemli projelere ve iş birliklerine imza atan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi; karasal kaynaklı kirliliklerin temizliği, Mersin denizinin korunması, atıkların toplanması, deniz ve gürültü denetimleri, haşere ile mücadele, dezenfeksiyon işlemleri ve öğrencilere çevre duyarlılığı eğitimlerinin verilmesi gibi birçok konuda verdiği hizmetlerle, 2022 yılını dolu dolu geçirdi.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın bazı görevlerinin, yeni kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’na devredildiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, 2022 yılı hizmetlerini değerlendirdi.

Temiz bir Mersin için 15 metre üstü cadde, sokak, bulvar, meydan ve bağlantı yollarında rutin temizliklerin de sürdüğünü ifade eden Halisdemir, vatandaşları da çevreyi kirletmemeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Gerçekleştirdikleri deniz denetim faaliyetlerine de değinen Halisdemir, “2022 yılında 292 denetim gerçekleştirmişiz. Bunların 13 tanesine cezai işlem uyguladık. Ciddi cezalar uyguladık. Amacımız denizimizin kirletilmesini önlemek. Denizin her yerinden insanlar rahatlıkla girebilsin. Deniz ürünlerinden faydalanabilsin istiyoruz” diye belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.