DOLAR
35,3845
EURO
36,4710
ALTIN
3.038,26
BIST
10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Yağmurlu
5°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Az Bulutlu
8°C

“Çukurova Bölgesi’nde yeni küçük kentler oluşturulmalıdır”

“Çukurova Bölgesi’nde yeni küçük kentler oluşturulmalıdır”
27.02.2023 13:00 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:52
144
A+
A-

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Çukurova Bölgesi’nin dağ yamaçlarında sanayi, eğitim, ticaret, sağlık öncelikli küçük kentler oluşturulması çağrısında bulundu.

 

Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin asla unutulmaması gerektiğini söyleyerek, yapılabilecek çalışmalarla ilgili çağrıda bulundu. Uzmanların açıklamalarına göre bölgedeki artçı depremlerin en az bir yıl süreceğini belirten Başkan Kış, “Deprem bölgesinde en az bir yıl beton bina yapmaktan kaçınılmalı. Çünkü depremler devam ettikçe beton binaların sağlamlığı, güvenilirliği kalmayacak, yapılan yatırım araya gidecek” diye konuştu.

 

“ÇUKUROVA BÖLGESİ ÖZEL DESTEK KAPSAMINA ALINMALI”

 

Depremden etkilenen ancak en önemli lojistik üssü olan Çukurova gibi Türkiye’nin 2. Metropolü olarak görülen bölgenin özel destek kapsamına alınması gerektiğini belirten Başkan Kış, Çukurova’nın deprem riski olmayan bölümlerinde sanayi, ticaret, sağlık, eğitim öncelikli küçük kentler oluşturulabileceğini, oluşturulacak bu kentlere özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesi’nden nüfus kaydırmalarının gerçekleşebileceğini vurguladı. Yeni kentlerin tren, tramvay, metro, hızlı tren ve ayrıca karayolu ile Ankara, Konya, Antalya, Gaziantep gibi büyük kentlere, havaalanlarına, limanlara bağlantısının sağlanabileceğini belirten Başkan Hüseyin Kış, deprem riski altındaki yerlerin de tarıma açılması gerektiğini söyledi.

Çukurova Bölgesi’nin verimli tarım topraklarıyla dünyanın en önemli 3 ovasından biri olduğuna dikkat çeken Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış, “Yeni yapılaşmalar dağ yamaçlarında, sert zeminlerde yoğunlaşmalı. Depremle sarsılmış, üzerindeki binalar yıkılmış alanlarda yeniden bina yapmak şu aşamada çok sıkıntılı. Dolayısıyla bu zeminleri tarıma terk etmeli, yeni ve güvenli alanlarda yeni ve güvenli yapılar üretmeliyiz” diye konuştu.

Kış, oluşturulacak yeni bölgelerin, tarım ve sanayi alanlarının Adana ve Mersin’deki yetişmiş insan gücünü bölgede tutacağını, yeni istihdam ve yatırım alanları oluşmasını sağlayacağını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.