DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Çukuroava’ya yatırım çağrısı

Çukuroava’ya yatırım çağrısı
31.05.2022 16:52
414
A+
A-

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türk iş dünyasını sanayide tıkanan Marmara Bölgesi’ne alternatif oluşturan Çukurova Bölgesi’nin potansiyelini yerinde incelemek üzere Çukurova’ya davet etti.

Çukurova SİFED Başkanı Hüseyin Kış, çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketin bulunduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Antalya’da düzenlediği “Anadolu’nun Liderleri Buluşması”na katıldı. Kış toplantıda,  Çukurova yöresinin  Marmara’dan ayrı olarak dünyanın en önemli enerji koridorlarından olduğuna dikkat çekti.

Çukurova’nın turizm potansiyeliyle de Türkiye’nin yeni turizm merkezlerinden biri olmaya aday olduğuna işaret eden Kış, “Adana ve Mersin Türkiye’nin ilk büyükşehir kültürüyle de öne çıkmaktadır. ÇUKUROVA SİFED’in ortaya koyduğu vizyonda tek bir ruh var. Biz, iki kentin ortak sinerjisinden doğacak gelişmeleri, projeleri hayata geçirmek üzere çalışıyoruz” dedi.

Adana’nın Mersin’e, Mersin’in de Adana’ya güvendiğine vurgu yapan Kış, “Adana’nın yanında Mersin, Mersin’in yanında Adana var. İki kent ortak çalışma programlarıyla ortak lobi girişimleriyle Ankara merkezinde, İstanbul’da gerçekleştireceği görüşmelerde, çalışmalarda istediğini ortak elde edecek bir vizyon geliştiriyor” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ, ÇUKUROVAMIZI SEVİYORUZ”

“Çukurova SİFED’in bu uğurda yüreğini ortaya koyduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Kış, şunları söyledi:

“Bu yolda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı sayın Süleyman Sönmez ve konfederasyonumuzun tüm birimlerinin yanımızda olduğunu bilmek bize ayrı bir güç veriyor. Bizler ülkemizi, Çukurovamızı çok seviyoruz. Kalkınma için tüm bileşenlerimizle birlikte elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Çukurova Bölgesi’nin yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’ne alternatif olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Önceki dönem ÇUKUROVA SİFED başkanımız ve şimdi TÜRKONFED Başkanımız sayın Süleyman Sönmez’in de dediği gibi ekonomik enstrümanları doğru kullanarak vizyon ve misyon belirleyerek bölgemizi Atatürk’ün amaçları doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, Avrupa standartlarında demokrasi, Avrupa standartlarında sosyal yaşam düzeyine eriştirmek; en büyük hedefimiz olacaktır. Adana ve Mersin tarım, sanayi, sağlık ve turizmde ayrı özelliklere sahip iki kenttir. Bu ayrı özelliklerin getirdiği avantajlar ve potansiyelin gün yüzüne çıkması için mücadelemizi elden bırakmayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.