DOLAR
32,3835
EURO
34,7992
ALTIN
2.442,51
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

CHP Mersin Milletvekili A.Adayı Ayten Aslankan: “MERSİN’İN ANKARA’DAKİ AYTEN ABLASI OLACAĞIM”

CHP Mersin Milletvekili A.Adayı Ayten Aslankan: “MERSİN’İN ANKARA’DAKİ AYTEN ABLASI OLACAĞIM”
30.03.2023 19:38
97
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili aday adayı iş insanı Ayten Aslankan, iş dünyasındaki 41 yıllık birikimini topluma sunmak için milletvekili olmayı hedeflediğini belirterek, “41 yıldır bu kentte yaşayan bir Ayten vardı, Ayten abla vardı, şimdi Ankara’daki Ayten ablası olacak bu kentin. Bu kentin buna ihtiyacı var” dedi. 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceklerini vurgulayan Aslankan, “Genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız, oylarımızı artıracağız, milletvekili sayımızı artıracağız ve cumhuriyet değerlerini korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili aday adayı, iş insanı Ayten Aslankan, katıldığı bir televizyon programında adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“GÖNÜLLÜLÜK EVRENSEL BİR KİMLİK”

“Çalışan, üreten, her zaman istihdam sağlamak için çalışan bir bireyim” diyen Ayten Aslkan, “Çalışan kadın, üreten kadın, zeki kadın çevremizde çok. Bunları harekete geçiren nokta gönüllülük. Gönüllüğü harekete geçirdiğiniz zaman refah tüm topluma yayılır. Gönüllülük evrensel bir kimlik. Bir devrim. Kalbinizde bir şey var. İnsanlarla bir araya geliyorsunuz ve onun için ortak çalışmalar yapıyorsunuz. Biz de 15 arkadaş pandemiden önce Yenişehir Yaşam Gönüllülerini kurduk. 15 arkadaş 45 arkadaşa, 45 arkadaş 67 arkadaşa dönüştü. 70’e yakın projeyi hayata geçirdik. Şu anda 14 öğrenciye de burs sağlıyoruz” dedi.

 

“YA TEK ADAM REJİMİ YA DA DEMOKRASİ”

Atatürk’ün kadınlara verdiği kazanımlar sayesinde eğitim aldıklarını, kendi ayakları üzerinde duran, özgür bireyler olduklarını kaydeden Aslankan, “Ama görüyorum ki bu hakların tamamı bugün daraltılıyor, baskı altına alınıyor. Kadın eve kapatılmak isteniyor. Bütün kadınların bunu düşünmesi gerekir. Düşünmek de yetmez bunu eylemleştirmemiz de gerekiyor. Haklarımızı korumamız gerekiyor. Haklarımızın gasp edilmesine karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu medeni, demokratik bir tutumla yapacağız.  Ya tek adam rejimine teslim olacağız ya da demokratik bir ortamda yaşamaya devam edeceğiz. Atatürk bu ülkeyi bize böyle teslim etti, bizim de torunlarımıza güzel bir gelecek bırakmak için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLAR BENİ ÇARŞIDA, PAZARDA, SOKAKTA, MARKETTE GÖRECEK”

Yaşam boyunca elde ettiği birikimleri toplum yararına kullanmak istediğine işaret eden Aslankan, “Bizim birikimlerimiz var. Biz bunları aktarmak zorundayız. Bunları toplumla paylaşmak zorundayız. Toplumun tüm katmanların sorunlarını biliyorum. Bu sorunlara sırtımı dönemem. Bu kentte 41 yıldır üreten, çalışan bir kardeşinizim. Bütün bu birikimlerimi topluma sunmak için hazırlandım.  Ben bu kentin Ayten ablası olarak varım ve öyle olmaya devam edeceğim. Bir ablanın göstermesi gereken tüm şefkati, ilgiyi, eksik olan ne varsa onu yapmaya hazır bir Ayten abla olarak devam edeceğim. Halkın işçisi, meclisin çalışanı olacağım. Buna hazırım. İnsanımız beni çarşıda pazarda görecek, markette, sokakta görecek. Bizim yaşam tarzımız zaten bu. Zaten 41 yıldır bu kentte yaşayan bir Ayten vardı, Ayten abla vardı, şimdi Ankara’daki Ayten ablası olacak bu kentin. Bu kentin buna ihtiyacı var.  Mersin’de 93 arkadaşımız aday adayı. Herkese başarılar diliyorum. Genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız, oylarımızı artıracağız, milletvekili sayımızı artıracağız ve cumhuriyet değerlerini korumaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.