DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

CEMEVİNDE PİŞİYOR, KİLİSEDE DEPREMZEDELERE İKRAM EDİLİYOR

CEMEVİNDE PİŞİYOR, KİLİSEDE DEPREMZEDELERE İKRAM EDİLİYOR
19.02.2023 14:31 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:42
163
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye depremzedeler için tek yürek olurken, Mersin’de de dayanışmanın en güzel örnekleri sergileniyor. Mersin Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde kalan depremzedelere ikram ediliyor.

 

Yaklaşık 350 bin depremzedenin geldiği belirtilen Mersin’de, Yenişehir Belediyesinin yardım organizasyonuna sivil toplum kuruluşları ve inanç merkezleri de destek veriyor.

Yenişehir Belediyesi Aşevi ve Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekler günlük 2 bin depremzedeye ikram ediliyor.

Yenişehir Belediyesinin yemek ulaştırdığı noktalardan biri de Mersin’de bulunan Latin İtalyan Katolik Kilisesi. Depremin ardından başlatılan yardım seferberliği kapsamında kapılarını Mersin’e gelen depremzedelere açan ve yurttaşlara geçici barınma imkanı sağlayan Latin İtalyan Katolik Kilisesi, ev sahipliği yaptığı depremzedelere Mersin Cemevi’nde pişirilen yemekleri ikram ediyor.

 

“BU DAYANIŞMAYI BÜYÜTEN TÜM YÜREKLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  “Kentimize bugüne kadar 350 bin civarında depremzede geldi. Tabi ki depremzedelerimizin barınma ve günlük ihtiyaçlarının çözümü noktasında seferber olmuş durumdayız. Bunun için günlük beslenme noktasındaki süreçte 25 yıldır hizmet veren aşevimizde ve güzel bir mutfak altyapısı olan Mersin Cemevi’ne gerekli desteği sağlayarak orada da yemek pişiriyoruz. Ve bu yemekleri günde 2 bin kişiye ulaştırıyoruz. Bu acıda birleşmek noktasında bir kilisemizde barındırılan depremzedelere Cemevi’nde pişirilen yemekleri ikram ediyoruz. Demek ki dil, din ve ırk farklılıkları değil, insan olma özellikleri önemli. Depremde yaşadıklarımız bize önemli dayanışma süreçlerini gösterdi. Bu dayanışmayı büyüten tüm yüreklere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.