DOLAR
32,4554
EURO
34,7460
ALTIN
2.423,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Ayhan Kızıltan’dan veda konuşması

Ayhan Kızıltan’dan veda konuşması
06.07.2023 17:21
10
A+
A-

Geçtiğimiz yılın kasım ayında önce Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliğine ardından da yönetim kurulu başkanlığına seçilen Ayhan Kızıltan, şirketteki ortaklığı düşürülünce bu görevlerinden de düşmüştü. Kızıltan, MTSO Meclisine veda konuşması yapmak için katıldı. Kızıltan, meclis üyelerine “Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının sonraki seçimlerinde bu duruma düşürülmesine, itibarının zedelenmesine asla izin vermeyin. 10 tane yönetim kurulu koltuğu için lütfen kişiliğinizden ödün verip insanların, hemşericiliği, ekonomik durumunuzu, ticaretinizdeki bağımlılığınızı, hassas değerlerinizi kullanarak sizi aldatmasına izin vermeyin” diye seslendi.

 

 

Başkan krizini önceki gün yönetim kurulu toplantısında aşarak birlik mesajı veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında krizin ardından ilk meclis toplantısı Meclis Başkanı Hamit İzol’un yönetiminde yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı’nın değiştiğini, yeni başkanın 11 yönetim kurulu üyesinin tamamının oyu ile göreve başladığını vurgulayan İzol, “Yönetim Kurulu Başkanımız ve yönetimine bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Biz de Meclis olarak arkalarındayız” dedi.

 

“ÇAKIR LİYAKAT VE İNSANİ OLARAK BU GÖREVİ HAK ETTİ”

 

Eski başkan Ayhan Kızıltan da meclis toplantısına katılarak veda konuşması yaptı.

Yeni başkan Hakan Sefa Çakır’a başarılar dileyen Kızıltan, “Üç MTSO Başkanı ile çalışarak, birçok başarılı projeye imza atan Hakan Sefa Çakır liyakat ve insan olarak bu görevi hak etmiştir. Onu oy birliğiyle seçen tüm yönetim kurulu üyelerini de yürekten kutluyorum. İyi bir ders verdiler, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında artık kavga istemiyoruz, birlik beraberlik istiyoruz mesajı verdiler; hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KOLTUK İÇİN HIRS YAPIP BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN”

 

Görevde olduğu sürede birçok iyilik ve güzelliğin yanı sıra olumsuzluklarla da karşılaştığını anlatan Kızıltan meclis üyelerine bazı önerilerde bulundu. Kızıltan şunları söyledi:

“Yaşadığım deneyimleri temel alarak tabii ki sizlere bazı önerilerde ve hatırlatmalarda bulunmak istiyorum: Öncelikle, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve meslek komiteleri üyeleri MTSO çatısı altında MTSO ve Mersin’e hizmet ederken yalnızca MTSO’na ve üyelerimize karşı sorumlu olduğunu aklından çıkartmamalı. Sizler kimsenin ve MTSO’ndan başka hiçbir yapının ekibi değilsiniz, yalnızca MTSO’na ve üyelerimize karşı sorumlusunuz ve bu camianın çıkarları için çalışmalısınız. Kişisel muhalefet yapılmamalı, burası çeşitli mesleklerin temsil edildiği bir kurumdur ve bu mesleklerin gelişimi için çalışılmalı; kişilerin ya da farklı yapıların çıkarlarına asla hizmet edilmemelidir. MTSO’nun sonraki seçimlerinde bu duruma düşürülmesine, itibarının zedelenmesine asla izin vermeyin.

10 tane yönetim kurulu koltuğu için lütfen kişiliğinizden ödün verip insanların, hemşericiliği, ekonomik durumunuzu, ticaretinizdeki bağımlılığınızı, hassas değerlerinizi kullanarak sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu 10 koltuk için hırs yapıp birbirinizi kırmayın, üzmeyin, kaos yaratılmasına izin vermeyin.”

 

“MERSİN’İN DERTLERİYLE İLGİLENMEYE DEVAM EDECEĞİM”

 

Görevde olduğu süreçte elinden geldiğince tüm Mersin’i kucaklamaya çalıştığını anlatan Ayhan Kızıltan, “Görev yaptığım süreçte Mersin’in ve tüm üyelerimizin başını öne eğdirmedim, her ortamda, her platformda başarıyla ve gururla temsil ettiğime inanıyorum. Kamu kurumları ve belediyeler ile de çok iyi ilişkiler içinde olduk, kurumlararası iş birliği geliştirdik. Tüm kamu ve belediye yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Ve tabii Mersin halkıyla da çok samimi, kalpten kalbe bir iletişim oldu aramızda, bu iletişim hiç kesilmeyecek. Nereye gidersem sevgi ve samimiyetle karşılanmam da ayrıca guru veriyor bana. Tüm Mersin halkına da yürekten teşekkür ediyorum. Ben Mersin’in tam kalbindeyim, Mersin de benim kalbimde; Mersin’in gündemiyle ilgilenmeye, dertleriyle dertlenip, Mersin sevdamızın ateşini daha da yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.