DOLAR
32,3893
EURO
34,7878
ALTIN
2.396,31
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
23°C

Arslanköy’ün kurtuluşu kutlanıyor

Arslanköy’ün kurtuluşu kutlanıyor
01.03.2023 10:56 | Son Güncellenme: 09.03.2023 23:11
89
A+
A-

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Yılmaz, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünü, bu yıl Türkiye’yi derinden sarsan depremin ardından buruk bir şekilde karşıladıklarını belirterek; “Tarih boyunca birlik ve beraberliğiyle tüm dünyaya örnek olan Türk Milleti, asrın felaketinin karşısında da tek yürek olarak kenetlenmiştir” dedi.

“Bundan 103 yıl önce Arslanköy, milli mücadele döneminde adına yakışır bir kahramanlık örneği göstermiştir” diyen Başkan Yılmaz; “Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünü idrak ediyoruz. Burada hemşehrilerimizin vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık sevgisi öne çıkmaktadır. Eminim ki bugün de bayrağımız, vatanımız ve bağımsızlığımıza ilişkin herhangi bir tehdit karşısında milletimiz yine aynı milli iradeyle harekete geçecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin, en zor zamanları birbirine kenetlenerek atlattığını kaydeden Başkan Yılmaz; “Milletimiz, ülkemizi derinden sarsan asrın felaketinin ardından da kenetlenerek merhameti ve dayanışmasıyla da büyük bir millet duruşu sergilemiştir. Vatanımızın her yöresinden deprem bölgesine uzanan muazzam bir dayanışma ve yardımlaşma köprüsü inşa etmiştir. Allah’a çok şükür güçlü bir devlete, büyük bir millete sahibiz.  Yaralarımızı hep birlikte tek yürek saracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.