DOLAR
32,3858
EURO
34,7059
ALTIN
2.417,96
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Gençlere ücretsiz ulaşım jesti

Gençlere ücretsiz ulaşım jesti
30.04.2023 14:23
154
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim gören YKS öğrencilerine yönelik düzenlenen Bilgi Yarışması’na katıldı.

 

Başkan Seçer, salona girişinde öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği ‘Aşkın Olayım’ şarkısı ile karşılandı. Ardından davullar eşliğinde ‘Başkan Seçer’ sloganı atıldı.

 

Gençleri çok sevdiğini ve önemsediğini vurgulayan Seçer, “Sizlerin üzerine titriyoruz. Lütfen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sizlerle ilgili çalışmalarını takip edin. Sadece eğitim merkezleri, eğitim yardımları değil, okuma salonlarında ders çalışın” dedi.

Gençlere “Merkezde yaşayanlar sahildeki okuma salonuna gidiyor mu? Beğendiniz mi orayı” diye soran ve hep bir ağızdan “Evet” cevabını alan Seçer, “Türkiye’de bir ilk. Çok sayıda okuma salonumuz var, mahallelere kadar yaptık ama orasının keyfi başka. İkincisini yine sahile yapacağız. Her şey sizin için. Yaptığımız etkinlikleri lütfen takip edin. Her şey 7/24 ders çalışmak değil. Kendinize vakit ayırın” dedi.

 

Gençlerin konserlere gelebilmesi için ücretsiz otobüs tahsis edeceklerinin de müjdesini veren Seçer, “Dersliklerle irtibat kurulur, ilçelere 100 kişilik otobüs gider, çocuklarımızı getirir. Konser biter, sağ salim geri götürür. Tabi çocukları aç getirip aç götürmeyiz, kumanya da olsun. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Her şey bu ülke için, her şey vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız için, bağımsızlığımız için, insanlık için. Temel düsturumuz bu, temel amacımız bu. Sizleri seviyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Etkinlikte Başkan Seçer, kura çekimi ile masaları belirledi, ardından da yarışmacılara tek tek başarılar dileyerek başlangıç zilini çaldı ve Bilgi Yarışması’nı başlattı. Yüzlerce öğrencinin izlediği yarışmada Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli, Halkkent, Akdeniz, Tarsus ve Yenice Kurs merkezlerinde eğitim alan öğrenciler yer aldı. Yarışmada 3’er öğrenciden 11 grup yarıştı ve öğrencilere 24 soru soruldu.

 

Yarışmanın birincisi Bozyazı Şubesi olurken; Silifke Şubesi ikinci, Tarsus Şubesi ise üçüncü oldu. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.