DOLAR
32,3844
EURO
34,7287
ALTIN
2.432,75
BIST
9.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Akdenizli çocuklar hem eğlendi hem de geri dönüşüm bilinci kazandı

Akdenizli çocuklar hem eğlendi hem de geri dönüşüm bilinci kazandı
15.09.2022 10:45
233
A+
A-

Akdeniz Belediyesi, çocuklara erken yaşta geri dönüşümün öneminin aşılanması, bununla birlikte çevre bilincinin gelecek nesle kazandırılması amacıyla eğitici ve öğretici faaliyetlerine devam ediyor.

 

Bir yandan ilçe genelinde her gün tonlarca çöp ve atık toplayan Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, diğer yandan geri dönüşüm ve bu alandaki eğitim çalışmalarına büyük önem veriyor.

Bu kapsamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile belediyenin geri dönüşüm hizmetlerini yürüten firma (ÇEVDOSAN) işbirliğinde, Çay ve Kazanlı Mahalleleri Kültür Sanat Evleri’nde eğitim alan çocuk kursiyerlere “Geri Dönüşümün Önemi ve Çevre Bilinci” konulu eğitim çalışması yapıldı.

Eğlenirken öğrendiler

Eğitimde çocuklar; karton, ahşap ve atık piller, cam şişeler, gazoz ve pet şişe kapakları, alüminyum folyo, pipetler kullandılar, yoğurt kabından kalemlik, atık borular ve kutulardan uçak, araba, saksı, oyuncak ve süs eşyaları yaparak hem eğlendiler hem de geri dönüşümün önemini kavradılar.

Etkinlik kapsamında, çocukların kendi elleriyle geri dönüştürülebilecek ürünlerle yaptığı farklı ve ilginç çalışmalar, yine kendilerince oylandı ve kazanan çalışmalar ödüllendirildi. Böylelikle çocuklar hem eğlenceli zaman geçirdi, hem de geri dönüşümün önemi konusunda bilgilendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.