DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Belediye meclisinde basın tartışması: Dingo’nun ahırı mı?

Belediye meclisinde basın tartışması: Dingo’nun ahırı mı?
09.11.2021 18:44 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:11
503
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün ilk kez meclis toplantıları için özel olarak dizayn edilmiş salonda yapıldı. Belediye meclisi üyeleri önceki toplantılarda olduğu gibi koltuklara değil, masalara oturdu.

Yeni meclis salonundaki ilk toplantıda basının nerede duracağı, nasıl görüntü ve fotoğraf alacağı da tartışma konusu oldu.

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yerinden söz alıp bir tablo çıkardığı anda aralarında A Haber muhabiri ile Akdeniz Belediyesi basın bürosu çalışanlarının bulunduğu bir grup Gültak’ın görüntüsünü almak için hareketlendi.

Bu sırada CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Basın yerine geçsin. Burası Dingo’nun ahırı değil” ifadelerini kullandı.

Bu sırada AKP’li meclis üyeleri “Basın görevini yapsın” diye itiraz etti. Seçer de kararında direndi ve salondaki görevlilerin gazetecileri kendilerine ayrılan yere çekmesini istedi. Seçer, bu arada oturuma 5 dakika ara verdiğini söyledi ancak ara yaklaşık 2 saati buldu.

Meclisin yeniden oturuma başlamasının ardından söz alan Seçer, salonun yeni düzenlendiğini, gazetecilerin ve belediye basın bürolarının görüntü ve fotoğraf alınması için yer ayrıldığını, belediyenin de görüntü servisi yaptığını, canlı yayın verdiğini kaydetti.

GÜLTAK: “MOLOZ İÇİN NİYE SİZE PARA VERELİM?”

Konuşmasına kaldığı yerden devam eden AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da “Seçilmiş bir belediye başkanı olarak burada rahatça konuşabilmem gerekir. Ama burada konuşmalarım engelleniyor” dedi.

Barış ve Bahçe mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 40 dönümlük alanda yıkıma başladıklarını kaydeden Gültak, “Barış ve Bahçe mahallesinde devrimsel bir adım attık. 40 dönümlük alanda yıkıma başladık. Mersin Büyükşehir Belediyesinden yetkililer geldiler. Moloz taşıyamazsınız? Niye? Para vereceksiniz. Kamyon başına para vereceksiniz dediler. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazdık. Daha lisanslı bir depolama tesisiniz bile yok ama bizden para istiyorsunuz. Molozları kendi bölgemizde, altyapı çalışmalarında kullanacağız. E niye para veriyoruz o zaman” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.