DOLAR
32,2431
EURO
35,0519
ALTIN
2.277,78
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Atölye etkinlikleriyle hem eğlendiler hem öğrendiler

Atölye etkinlikleriyle hem eğlendiler hem öğrendiler
12.10.2021 11:54
832
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla Tarsus’ta ve Mersin merkezde çeşitli etkinlikler düzenledi. Kız çocukları, Tarsus’ta Büyükşehir’in Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi ile Ötüken Vadi Parkı içerisinde, Toroslar’da ise Mevlâna Mahallesi’nde yer alan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl tüm dünyada 11 Ekim’de kutlanan “Dünya Kız Çocukları Günü”ne özel bir dizi etkinlik düzenledi. Tarsus’ta ve Mersin merkezde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde kız çocukları, hem günlerini kutladı hem de keyifli vakit geçirdi.

KIZ ÖĞRENCİLER BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’NDEYDİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kız öğrencileri ile öğretmenleri, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Tarsus’un Şehit Kerim Mahallesi’nde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ni ziyaret etti. Birim Sorumlusu Emre Aşkın ve birim öğretmeni Bekir Küçükala tarafından karşılanan kız öğrencilere çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Emre Aşkın, 7-17 yaşındaki tüm çocukların ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınların atölye faaliyetlerinden faydalanabildiklerini söyleyerek, atölye bünyesinde robotik kodlama, üç boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve daha pek çok aktivitenin eğitiminin verildiğini kaydetti. Aşkın, öğrencilere uygulamalı çalışma da gerçekleştirdi.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Tarsus’taki bir diğer etkinlik de Altaylılar Mahallesi Ötüken Parkı içerisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

Atölye eğitimcilerinden Ela Canbolat tarafından hazırlanan etkinlikte, müzik eşliğinde oyunlar oynandı, resim boyama ve diğer atölye çalışmaları düzenlendi.

Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde faaliyet yürüten dikimhanede ise kadınlar, parça kumaşlardan çocuklar için rengârenk tokalar dikti. Etkinlikte çocuklara boyama kitabı, renkli kitap ayracı ve şapka hediye edildi.

ÇOCUKLARIN DİLİNDEN ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ

Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yer alan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinliklerde ise kız çocukları eğlenerek haklarını öğrendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde avukat olarak görev yapan Nida Gamsız, çocuklara haklarıyla ilgili bilgiler verdi. ‘Çocuğum haklıyım’ kartlarıyla eğlenerek öğrenen çocuklar, etkinlik sonunda çocuk haklarını içeren illüstrasyon boyama da yaptı. Eğitici Melis Sonay Berber ile birlikte taç süslemesi yapan çocuklar, kendi zevklerine göre süsledikleri taçları taktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.