DOLAR
32,4751
EURO
34,9428
ALTIN
2.437,44
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Mersin’in gözde mahallesinde bir sokak sahipsiz kaldı, muhtar isyan etti

Mersin’in gözde mahallesinde bir sokak sahipsiz kaldı, muhtar isyan etti
09.07.2021 12:33 | Son Güncellenme: 09.07.2021 12:34
1.104
A+
A-

Menteş Mahallesi’nde işlek bir sokağın Büyükşehir Belediyesine mi yoksa ilçe belediyesine mi ait olduğu konusu karmaşaya neden oldu. Her iki belediyede “Bizim yetki alanımızda değil” deyince sokağa aylardır asfalt ve kaldırım hizmeti yapılamadı.

Menteş Mahallesi’ndeki 25124 Sokak ile 25172 Sokak geçtiğimiz yıllarda tek bir sokaktı. Ali Kaya Mutlu Bulvarı’na isabet eden kavşak kapatıldı, bir refüj sokağı böldü. Böylece 25124 Sokak bulvarın güneyinde kalırken 25172 Sokak bulvarın kuzeyinde kaldı.

Buraya kadar her şey olağan görünüyordu ama mahalle sakinleri 25172 Sokak için kaldırım ve asfalt talep edince bir karmaşa ortaya çıktı. Yenişehir Belediyesi sokağın 15 metreden geniş cadde olduğunu ve sorumluluğun Büyükşehir Belediyesinde olduğunu muhtarlığa bildirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise sokağın Yenişehir Belediyesine ait olduğunu yazdı. Sokak bir anlamda sahipsiz kaldı. Sokağın güneydeki uzantısının asfaltı Büyükşehir Belediyesi tarafından, sağındaki solundaki sokakların asfaltı Yenişehir Belediyesi tarafından yapılıyor ancak 25172 Sokağın hangi belediyeye ait olduğu henüz kesinleştirilmediği için asfaltı da kaldırımı da yapılamıyor. İki belediye arasında şimdilerde “sokak size mi ait, bize mi ait” yazışması yapılıyor.

Menteş Mahallesi sakinlerinin sağlık ocağına, pazaryerine, Menteş İlkokuluna giderken kullandığı, eczanelerin, özel bir rehabilitasyon merkezinin ve çok sayıda esnafın olduğu 25172 Sokak aylardır asfalt bekliyor, sokağın büyük bölümünde kaldırım yapılması da gerekiyor.

Ancak bu temel hizmetler aylardır yapılamıyor çünkü sokağın Mersin Büyükşehir Belediyesine mi yoksa Yenişehir Belediyesine mi ait olduğu konusunda bir karmaşa var.

25172 Sokak ile ilgili bu karmaşa Mahalle Muhtarı İmam Özdemir’in asfalt ve kaldırım talebiyle Yenişehir Belediyesine başvurmasıyla açığa çıktı.

Yenişehir Belediyesinden muhtarlığa gönderilen yazıda, söz konusu sokağın 15 metreden geniş olduğu için Mersin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu, talebin Büyükşehir Belediyesine iletildiği bildirildi.

BELEDİYELER ÇÖZÜM ARIYOR

Muhtar Özdemir bunun üzerine Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Ancak Büyükşehir Belediyesi de söz konusu sokağın Yenişehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğunu bildirdi.

İki belediye arasında şimdilerde “sokak size mi ait, bize mi ait” yazışması yapılıyor, soruna çözüm aranıyor ancak mahalle muhtarı İmam Özdemir, vatandaşın artık sabrının kalmadığını, tozdan etkilenen çevre esnafının biran evvel çözüm beklediğini söyledi.

“BEN ŞİMDİ HANGİ BELEDİYEYE GİDEYİM?”

Özdemir, “Burası eskiden tek bir sokak halindeymiş. Ancak Ali Kaya Mutlu Bulvarındaki kavşak refüjle kapatılmış ve biri yukarda, biri aşağıda karşılıklı iki sokak oluşmuş. Karşıda kalan sokağın asfaltı kaldırımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Ancak bu sokakta asfalt ve kaldırım yetki karmaşasına takıldı. Yenişehir Belediyesi 25172 Sokağa açılan sokakların asfalt yamalarını yaptı. Ancak bu sokak Büyükşehir Belediyesine ait diye asfalt dökülmedi. Yani iki belediye de burada çalışma yapmadı. Ben sizin aracılığınızla soruyorum. Ben bu sokağın asfaltlanması için Niğde Belediyesine mi başvurayım? Adana Belediyesine mi başvurayım? Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.