DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Yörük ailenin 120 hayvanını kardan kurtarıldı

Yörük ailenin 120 hayvanını kardan kurtarıldı
26.01.2022 12:26
452
A+
A-

Aralarında kuzuların da olduğu 120 küçükbaş hayvanı karda mahsur kalan Akdoğan ailesi Mersin Büyükşehir’den yardım istedi. Ekipler gece saatlerinde engelleri aşarak Hüdaverdi Akdoğan’ı kuzularına kavuşturdu.

Mersin’in yüksek kesimlerinde yağan kar yer yer 2 metreyi aştı. Aydıncık ilçe merkezinde de etkisini gösteren kar yağışı Mersinlileri hazırlıksız yakaladı. Kimi vatandaş kar nedeniyle yayla yollarında mahsur kalırken, geçimlerini hayvancılıkla sağlayan Yörükler ise küçükbaş hayvanlarını yaşatmanın derdine düştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsalda sürdürdüğü karla mücadele çalışmalarıyla vatandaşların yardımına yetişti.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HER NOKTADA YARDIMA KOŞUYOR

Büyükşehir, toplam 330 personel, 130 iş makinesi ve araçla gece-gündüz demeden kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ve ilçe belediyelerin sorumluluk alanı demeden yol ayrımı yapılmaksızın yardım istenen her noktaya ekiplerini yönlendirdi. Kırsal mahalleleri birbirine bağlayan grup yollarında yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir, sorumluluk alanındaki bölgelerde kapanan yol bırakmadı. Öte yandan Karayolları ekipleriyle koordineli bir şekilde tuzlama ve yol açma çalışması sürdüren ekipler, kırsal mahallelerin ücra noktalarındaki vatandaşların da karla kaplı yollarını açtı.

YÖRÜK AİLENİN 120 HAYVANI KURTARILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışma yürüttüğü noktalardan birisi de Toroslar ilçesi Arslanköy Mahallesi oldu. Gece saat 20:30 sularında termometrelerin -7’yi gösterdiği dakikalarda bir ihbar alan ekipler, Yörük ailenin 120 küçükbaş hayvanını kardan kurtardı. Hüdaverdi ve Mustafa Akdoğan çifti, aralarında kuzularının da olduğu hayvanlarının bulunduğu çadıra ulaşamadıklarını bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, 2 metreyi bulan karla kaplı yolları açarak, Akdoğan çiftinin hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldığı bölgeye ulaştı. Ekipler yoğun çalışmaların ardından Akdoğan ailesini kuzularına kavuşturdu.

“ÇADIRIN YÜKSEKLİĞİ 2 METRE, HAYVANLAR ALTINDA KALDI”

Hüdaverdi Akdoğan, yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek, “Kar yağdı üstümüze. Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Allah razı olsun, bizi kurtarmak için geldiler. Televizyonumuz falan da yok. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Arkadaşlar arıyor, ‘dikkat edin, yükseklere kar yağacakmış’ diyor. Bizi bir heyecan tutuyor. Yapacak bir şey yok, ancak sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Çadır koyunlarımızın üstüne çökmesin diye üstündeki karları atıyoruz” dedi.

Eşi Mustafa Akdoğan ise önceki yıllarda bu kadar yoğun bir karla karşılaşmadığını vurgulayarak, “Çadırın yüksekliği 2 metre. Hayvanlar altında kaldı. Böyle bir kar beklemiyorduk” diye konuştu.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.