DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Yatırımlar heyecan veriyor”

“Yatırımlar heyecan veriyor”
24.01.2023 15:44
101
A+
A-

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Divan Otel’de düzenlenen; Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın da katıldığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurul Gala Yemeği Programı’na katıldı.

 

Vali Pehlivan, “İlin Valisi olarak Mersinimizdeki kamu yatırımlarını yakından takip ediyor, faaliyet gösterilen bütün sektörlerle yakın temas içerisinde bulunmaya gayret gösteriyoruz.  2022 yılında İlimizde toplamda 348 değişik proje yürütülmüştür ve bu projelerin mali değeri yaklaşık 53 milyar TL’dir. Bu projelerin değişik başlıklarda, ulaşımdan eğitime, sağlıktan gençlik spora akla gelebilecek bütün alanlardaki bu yatırımlar içerisinde tamamlanan proje sayısı 108’dir. Bu projeler için de yaklaşık 13 milyar TL harcama yapılmış. Bu yatırımların İlimizde hayata geçmesi konusundaki desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza İlimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.  Bütün bu yatırımlar elbette ki hepimizi heyecanlandırıyor. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yeni bir yüzyıla doğru yol alırken her alanda bu yatırımların hayata geçmesinden heyecan duyuyoruz. Nitekim dünya çok önemli krizlerden geçti, geçiyor. Buna rağmen bütün çarkların dönüyor olması, ülkemizde üretimin devam etmesi, istihdamın artması, ham madde ve emtia fiyatlarındaki artışa rağmen, arz ve tedarik süreçlerinde sıkıntılar yaşanıyor olmasına rağmen yine de rakamların parametrelerin olumlu seviyede seyretmesi ülkemizin genelinde olduğu gibi ilimize de olumlu yansıdı, yansıyor” dedi.

 

“OSB’DE HEDEF 50 BİN İSTİHDAM”

 

Mersin Tarsus OSB’de dördüncü etabın işlemlerinin bittiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Beşinci, şimdi altıncıyı, yedinciyi konuşmaya başladık. Elbette bundan heyecan duyuyoruz. Bu yerlerle ilgili çalışmalar devam ederken bir yandan da onlarca, yüzlerce firmanın yatırım için beklediğini görüyoruz. OSB’lerimizdeki istihdam, 30 bin rakamlarına doğru artarken, hedef 50 bin ve inşallah o rakamlara doğru gidecek” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Mersin Yeni Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan ve MÜSİAD Mersin yeni yönetim kurulu üyelerinin takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.