DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Yaralı carettayı Mersin Büyükşehir ekipleri kurtardı

Yaralı carettayı Mersin Büyükşehir ekipleri kurtardı
23.09.2022 11:26
364
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekiplerin, liman içerisinde yaptıkları temizlik esnasında yaralı halde buldukları caretta caretta kaplumbağa, ekipler tarafından kurtarılarak Mersin Deniz Kaplumbağası Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

 

 

Mersin Limanı içerisinde rutin temizlik çalışmaları esnasında karşılaştıkları yaralı haldeki caretta carettayı tekneye alarak karaya çıkaran ekipler, Deniz Kaplumbağası Hastanesi yetkililerini çağırarak tedavisinin başlamasını sağladı.

 

Yaralı vaziyetteki deniz kaplumbağasını gördüklerinde yüzemediğini fark ettiklerini söyleyen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda Kimya Mühendisi olarak görev yapan Emre Üresin, “Ekiplerimiz temizlik esnasında; dalmakta zorlanan, hatta dalamayan ve yüzemeyen bir carettaya rastlıyorlar. Hemen carettaya müdahale edip, tekneye çıkarttılar. Biz de Deniz Kaplumbağası Hastanesi’ne haber verdik. Hastaneden gelip yaralı hayvanı alıp götürecek ve tedavi edecekler. Biz doğal canlıları korumak için, elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” dedi.

 

Yaralı carettayı tekneye alıp sonrasında karaya çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi Temizlik Görevlisi Ahmet Benli ise, yaralı carettayı bulduktan sonra canlı kalması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Benli, “Kaplumbağayı gördük, aldık ve limana geri getirdik. Baygın vaziyetteydi. Tatlı suyla kendine gelsin diye devamlı ıslak tutuyoruz. Kaplumbağa Hastanesi’ne haber verdik, onlar gelene kadar canlı kalması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

 

Yaralı deniz kaplumbağası daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen ekipler tarafından teslim alınarak, tedavisinin yapılması için Davultepe’de bulunan Deniz Kaplumbağası Hastanesi’ne götürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.