DOLAR
32,3111
EURO
34,6836
ALTIN
2.411,58
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Vatandaşların talebini dinledi

Vatandaşların talebini dinledi
19.01.2023 16:06
162
A+
A-

 

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Gökçebelen Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Özyiğit, “Göreve ilk geldiğimizde mahalle toplantıları düzenledik, kürsüler kurduk. Vatandaşlarımızın taleplerini önerilerini aldık. Şimdi tekrar mahallelerimizi gezeceğiz. O süreçte talepleriniz bunlardı, biz de şu işleri yaptık, şimdi neler yapabiliriz diye konuşacağız. Güzel Yenişehir için hep beraber mücadele edeceğiz bizim görevimiz size sorarak, taleplerinizi alarak iş yapmak. Tabi kendi vizyonumuzu katarak, kentimizi nereye taşıyacağımıza birlikte karar veriyoruz. Atacağımız adımları Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak karar vermemiz gerekiyor. İşin kökünde de imar planları var. İmarsız yapılaşmış yerlerde işimiz on kat daha zor. İmar geldikten sonra işimiz daha kolay olacak” dedi.

 

“ÜRETİM YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZA DESTEK VERİYORUZ”

 

Kırsal mahallelerde hayata geçirdikleri tarımsal çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özyiğit, “Göreve geldikten sonra Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Kooperatifin bir tesisini şimdi Çavak’ta yapıyoruz. Çavak’ta yafa portakalı yetişiyor, o portakaldan reçel yapıyoruz ve bu reçeli tüm Türkiye’ye ve dünyaya satmak istiyoruz.  Orada yaptığımız tesiste belki de 10 vatandaşımızı istihdam edeceğiz. Bunlar kıymetli işler. Değirmençay’da zeytinyağı üretimi yapıyoruz. Çok tarım arazimiz yok ama az alanda yüksek verimli ürünler yetiştirmek için çalışıyoruz. Üretim yapmak isteyen vatandaşlarımıza destek veriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.