DOLAR
32,3836
EURO
34,7740
ALTIN
2.435,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Umutsuzluğa kapılmayın, kazanacağız”

“Umutsuzluğa kapılmayın, kazanacağız”
16.05.2023 16:38
61
A+
A-

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçim sonucunda 28. Dönem milletvekili olarak meclise giren siyasilerin kimler olduğu belirlendi ancak cumhurbaşkanlığı adayları arasından 50+1 oyu alan aday olmadığı için seçim ikinci tura kaldı. CHP Mersin Milletvekili olarak seçilen Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Mehmet Emin Ekmen, ikinci turda kazanacaklarını belirterek, vatandaşların umutsuzluğa kapılmaması yönünde çağrıda bulundu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların hiç umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi.

Başarır, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu memleket çok badireler atlattı. Bizim ülkemize, bayrağımıza, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. 28 Mayıs’ta beraberce bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Herkesin emin olmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise seçimin kaldığı yerden aynı heyecanla devam ettiğine vurgu yaptı.

Değişimin yeni başladığını ifade eden Kış, “Güzel ülkemizin geleceğine, güzel milletimize dair umutlarınızın anlık sekteye uğramasını anlıyoruz. Ama unutmayın asıl umutlanma zamanı tam da bu zaman. Değişim yeni başlıyor. Milletimiz güzel yaşanacak günleri hakkediyor. Kaldığımız yerden aynı heyecanla devam ediyoruz. Haydi başlıyoruz” dedi.

Mersin’de sıkı bir kampanya ile oldukça iyi bir sonuç elde ettiklerini ve Mersinli seçmenlere minnettar olduğunu ifade eden CHP listesinden Mersin milletvekili seçilen DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, “Sıra yarım kalan işi tamamlamakta. 2. tur nedeniyle Ak Partili arkadaşların yaşadığı coşku ve sevinci anlıyorum, kaybetme ihtimali herkesi germişti.  Ama o ihtimal daha bitmedi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ise, “Canım Mersin .Teşekkürler, Anamur’dan Yenice’ye, tüm ilçelerine, esnafına, işçisine, memuruna, destek veren vermeyen, oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Asla yalnız kalmayacaksınız. Fakat son bir işimiz kaldı 2. Turda bu işi bitirelim, son bir gayret” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.