DOLAR
32,3778
EURO
34,7272
ALTIN
2.425,48
BIST
9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Türk bulgurunu dünyaya tanıtacaklar

Türk bulgurunu dünyaya tanıtacaklar
14.12.2022 11:47
140
A+
A-

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan bulgurun dünyanın dört bir yanında tüketimini yaygınlaştırmak ve ihracatını artırmak amacıyla tanıtım hamlesi başlattıklarını açıkladı.

 

Bulgur ihracatına getirilen kota uygulamasının kaldırılmasına yönelik çabalarının geçen eylül ayında sonuç verdiğini kaydeden AHBİB Başkanı Veysel Memiş, “Dünyada bilinirliği az olan Anadolu’nun mirası bulgur ürünümüzü tanıtmak, 6 kıtada tüketimini artırmak istiyoruz.” dedi.

 

“KISITLI DEĞİL, SINIRSIZ İHRACAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Türk hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek amacıyla istişare toplantılarına büyük önem veren AHBİB Başkanı Veysel Memiş, Mersin’de faaliyet gösteren üye ihracatçılarla bir araya geldi. Mersin Divan Otel’deki buluşmada AHBİB’in yürüttüğü hizmetler ve faaliyetlere ilişkin bilgiler veren Başkan Veysel Memiş, şeffaf, ulaşılabilir ve iletişim içinde tüm paydaşlarla birlikte hareket etme prensibi doğrultusunda düzenledikleri istişare toplantılarının bölge ihracatçılarının motivasyonuna önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Sektörün öncelikli sorunları arasında öne çıkan ihracat kısıtlamalarının çözümü için seferber olduklarını belirten Başkan Veysel Memiş, “Kısıtlı değil, sınırsız ihracat için çalışıyoruz. Zeytinyağı, organik bakliyat ve bazı bitkisel yağların ihracatına yönelik kısıtlamaların kaldırılması, bulgurdaki kotanın sona ermesi, nohut ihracatının kotalı da olsa önünün açılması, kırmızı mercimek ve bezelyede döviz kullanım oranlarının güncellenmesi konularında istediğimiz sonuçları elde ettik.” diye konuştu.

 

ÜRÜN ÖZELİNDE TANITIMLARA BAŞLIYORUZ”

 

AHBİB’in kurumsal kimliğini güçlendirmek adına hizmet ve faaliyetlere ilişkin tanıtım filmi hazırlattıklarını ve katıldıkları yurt dışı fuarlarda bu videoyu sunduklarını aktaran Başkan Veysel Memiş, önümüzdeki süreçte ürün bazlı tanıtım filmlerine ağırlık vereceklerini açıkladı. Başkan Veysel Memiş, “Birliğimizin işleyişini, bünyemizdeki sektörleri ve ürünleri gözler önüne seren tanıtım filmini yurt içi ve yurt dışı fuarlarda izletiyoruz. Şimdi de dünyada bilinirliği az olan Anadolu’nun mirası bulgur ürünümüzü 6 kıtada tanıtmak ve tüketimini artırmak istiyoruz. Bu amaçla bulgur özelinde bir tanıtım filmi hazırlatacağız. Buğdayın bulgur haline getirilmesinin öyküsü ve bulgurdan yapılan tüm yemekleri anlatacağız. Tanıtım filmimizi, hedef pazar olarak belirleyeceğimiz ülkelerde yayınlatacağız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.