DOLAR
32,3275
EURO
34,6072
ALTIN
2.393,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Toroslar’da zafer konserine binlerce kişi akın etti

Toroslar’da zafer konserine binlerce kişi akın etti
31.08.2022 15:24
298
A+
A-

Toroslar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşku ve heyecan ile kutladı. Ünlü sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut verdikleri konserlerle bu coşkuya ortak oldu.

 

Toroslar Cumhuriyet Alanı’nı dolduran 7’den 70’e herkes, ellerinde Türk bayrakları ile sevilen sanatçıların şarkılarına eşlik etti.

Alanda hemşehrilerinin ve özellikle çocukların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sanatçılar ve binlerce vatandaş ile birlikte “İzmir Marşı’nı” söyledi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Yılmaz, “Zafer Bayramı kutlamamıza hoş geldiniz. Ağustos ayı zafer ayıdır. 26 Ağustos, Sultan Alparslan ve komutanlarının gerçekleştirdiği ve Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Malazgirt Zaferi’dir. 30 Ağustos’ta İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar ve İtalyanlar arkalarında Amerika ile vatanımızı işgal etmişken, sizin gibi gençler ve vatanseverler; farklı mezhepten, farklı dinden, farklı siyasi görüşten olsalar da bir araya geldiler ve Kuvayi Milliyeyi kurdular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kuvayi Milliye Dernekleri birleşti. Düşman Polatlı’ya kadar gelmişken,  top atışları Ankara’da duyulurken Büyük Taarruz’u gerçekleştirdik. Ve Ankara’ya yaklaşmış olan Yunan’ı İzmir’e kadar sürükleyip Ege denizine döktük. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için can veren, kan veren, ter akıtan tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Bir asır önce yazılan bu destanın, milli birlik ve beraberliği daima canlı tutacağını kaydeden Başkan Yılmaz, bu konuda gençlere her zaman güvendiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan sevilen sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut, sahne performanslarıyla unutulmaz bir geceye imza attı.

Sanatçılar Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ise Mersin Toroslar’da 30 Ağustos’ta binlerce kişiye konser vermenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendilerini Mersinlilerle buluşturan Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.