DOLAR
32,2259
EURO
34,8082
ALTIN
2.431,29
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Toroslar Belediyesi BİM şubesini mühürledi

Toroslar Belediyesi BİM şubesini mühürledi
08.12.2022 12:34
191
A+
A-

Mersin Toroslar Belediyesi, BİM Marketlere ait bir şubeyi mühürleyerek faaliyetini durdurdu. Belediye, “Verilen süre içerisinde çalışma ruhsatı almayan ve işletmeye uygun olmayan işyerleri hakkında yasal müeyyide uygulayarak, haksız kazanca taviz vermiyoruz” açıklaması yaptı.

 

Enflasyon ve hayat pahalılığı tartışmaları sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefi haline gelen zincir marketlerden BİM’e yönelik MHP’li belediyelerin denetimleri sürüyor.

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim ekipleri, Yusuf Kılıç Mahallesi’nde bulunan BİM şubesini uygun şartları taşımadığı, eksik evrak beyan ettiği gerekçesiyle mühürleyerek faaliyetini durdurdu.

 

“SAHAYI BOŞ BIRAKMIYORUZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, zabıta ekiplerinin fahiş fiyat ve haksız kazanç sağlayanlara karşı denetimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Haksız rekabet ve usulsüz kazanç sağlamaya yönelik satış yapan işletmeler hakkında ilgili kanun ve yönetmeliğe istinaden yasal işlem uyguladıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Zabıta ve ruhsat denetim ekiplerimiz, bu kapsamda uygun şartları taşımadığı gerekçesiyle Yusuf Kılıç Mahallemizdeki bir zincir marketi mühürleyerek faaliyetini durdurmuştur.

Bu denetimleri, vatandaşlarımızın alışverişlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapmaları için gerçekleştirmekteyiz. Haksız kazanç sağlayanlara asla fırsat verilmeyecektir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.