DOLAR
32,2559
EURO
34,7964
ALTIN
2.425,83
BIST
10.085,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C

Tarsus’ta rekor yağış sele neden oldu

Tarsus’ta rekor yağış sele neden oldu
23.05.2023 12:58
48
A+
A-

Tarsus’ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı yerlerde su basmaları yaşandı.

 

 

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta kırsal mahalleler olmak üzere büyük hasarların yaşandığı Altaylılar, Atatürk, Kavaklı, Killik Mevkii ve Tarsus genelinde vatandaşların yardımına koşarken Başkan Bozdoğan da ekipleri ile birlikte sahadaydı.

Tarsus’un mevsim normallerine göre çok yoğun bir yağışı sadece bir günde aldığına dikkat çeken Başkan Bozdoğan, selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunup vatandaşları dinledi.

 

“TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

 

Su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulanan Bozdoğan çalışmaları yerinde takip etti. Bozdoğan, “Tarsus’ta yoğun bir yağış meydana geldi. Küresel iklim değişikliğinin neden olduğu afette, metrekareye 26 kilogram yağış düştü. Şu ana kadar Tarsus Belediyemizin imkânları ölçüsünde mümkün olan her noktaya ulaşıp, yapılabilecek her şeyi yapmaya gayret ettik. Şu anda da tüm ekiplerimiz alarmda, gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi

 

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK YANINIZDAYIZ”

 

Yağış ile ilgili uyarı nedeniyle hazırlıklı olduklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Yağışın başlamasıyla birlikte sorunlu bölgelere ulaştık. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için seferber ettik. Sorun yaşanan ev ve işyerlerindeki yağmur sularını tahliye ettik, istinat duvarlarının çökmesi sonucu su altında kalan araçları çıkarttık. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Tarsus Belediyesi olarak yanınızdayız” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.