DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Tarsus’ta Birçok Şey Değişiyor”

“Tarsus’ta Birçok Şey Değişiyor”
28.12.2022 14:37 | Son Güncellenme: 28.12.2022 14:39
128
A+
A-

Tarsus Belediyesi, “Tarsus’ta Birçok Şey Değişiyor” sloganıyla kente kazandırdığı tesislerin ve yatırımların açılışını gerçekleştirdi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Eşit hizmet gayesi ile Tarsus’umuzun her mahallesine onlarca, yüzlerce hizmet yapacak, daima üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Tarsus Belediyesi Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde kente yaptığı yatırımlar ve kazandırdığı tesislerin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Şahin Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde; Tozkoparan Zahit Mahallesi aile sağlığı merkezi ve okuma salonu, Şahin Mahallesi aile sağlığı merkezi, okuma salonu ve kreş, Şehitler Tepesi Mahallesi kapalı semt pazarı, Şehir Park Düğün Salonu, Taşkuyu, Dedeler, Çavdarlı, Pirömerli Mahalleleri sosyal tesisleri, Yeşiltepe Mahallesi gasilgane, Kardeş Şehir Valkaneş Survivor Parkı, Kırklarsırtı Mahallesi Kent Tarım Alanı ve 20 park ile koruluğun açılışı gerçekleştirildi.

Altaylılar Mahallesi pazar yeri ve Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiği, Öğretmenler Mahallesi Sağlık Yerleşkesi’nin ise temelleri atıldı.

 

“HERKESE EŞİT HİZMET”

 

Herkese eşit hizmet gayesinde çalıştıklarını vurgulayarak açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Hep söylediğim bir söz vardı, herkese eşit hizmet. Bu hizmeti yaparken de kimseyi ayırmadan ayrı tutmadan, ayrımcı bir anlayış olmadan bu hizmetleri elimizden geldiğince bir belediyenin tamamen halka açılmasını sağlayarak gerçekleştireceğiz dedik. Toplumcu belediyecilik anlayışı da budur. Toplumcu belediyecilikte kenttaş vardır. Yani halk belediye yönetiminde söz sahibidir” dedi.

 

“YEŞİL ALANLARIMIZ ARTIYOR”

 

Toplumcu belediyecilik anlayışı ile halkın yaşam kalitesini yükseltip yeşil alanların arttırılmasını sağladıklarına değinen Başkan Bozdoğan “Genel başkanımızın ısrarla söylediği çok önemli bir vurgu var. Özellikle dezavantajlı her mahallede mutlaka kreş istiyorum dedi, dezavantajlı hiçbir mahallede kimse sütünü içmeden aç olarak yatağa girmesin dedi. Ve toplumcu belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Yapılması gereken basit şeyleri belediyenin rutini olarak görürüz ve bununla da övünecek halimiz yok. Bizim asıl övünmek ve asıl doğruları bulacağımız şey, halkın yaşam kalitesini yükseltmektir. Halkın yaşam kalitesini yükseltirken de özellikle göreve geldiğimde söylediğim tek bir şey vardı, “yeşil alanlarımız çok olacak, insanca yaşayacağız” demiştim. Parkların koruluğun oranı Tarsus’ta yüzde 9,6’dan 12.2’ye çıktı, daha fazla da çıkıyor. Şu an 20 park ve koruluk var. 33 dönüm yeşil alan var, İnsanlarımızın nefes aldığı alanlar” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.