DOLAR
32,3944
EURO
34,8013
ALTIN
2.439,42
BIST
10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Sosyal belediyecilikte örnek olduk”

“Sosyal belediyecilikte örnek olduk”
12.07.2022 13:10
311
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Belediyeciliği yol yapmaktan, bina yapmaktan ibaret görmüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de sosyal politikalarda en maruf, en meşhur belediye haline geldi” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı kapsamında Tarsus Beylice Mahallesi ile başladığı gezisine, Çamlıyayla ilçesine bağlı Sarıkoyak, Sarıkavak, Atdağı, Fakılar Mahallesi ve Ergene mevkii ile devam etti. Yine Çamlıyayla’ya bağlı Sebil Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Başkan Seçer; son olarak Çamlıyayla’da esnafla sohbet etti, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyerek bayramlaştı.

Başkan Seçer’e gezi boyunca CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

 

“HİÇBİR ZAMAN TOPAL ÖRDEK OLMADIK”

 

Başkan Seçer, Mersin’in her açıdan çok güçlü bir şehir olduğunu, yaşanan ekonomik krizin getirdiği sıkıntılar olmasına rağmen birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini ifade ederek, “Benim görevim şikayet etmek değil, hizmet yapmak. 3 yılı doldurduk. Elimizden geleni değil, gereğini yaptık. 3 yıl içinde her şeyin en iyisini yapmak için uğraştık. Seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçiliyor. Fakat, seçim sisteminden kaynaklı olarak bazı şehirlerde Meclis çoğunluğu, O’nun partisinde olamayabiliyor. Tıpkı Mersin’de olduğu gibi. Bu durumda ne oluyor, sıkıntı oluyor. Yani Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi ‘topal ördek’ oluyor. Ama çok şükür, topal ördek falan değiliz. Rızkımız bir yerden kesilir, bir yerden açılır. Hiç mesele değil” dedi.

 

“SİYASİ İNATLAŞMANIN BİZİM HİZMETLERİMİZE YANSIMASI OLUYOR”

 

Başkan Seçer, geride kalan 3 yıl içinde değişik zamanlarda yaklaşık 1 milyar liraya yakın borçlanma talebinin olduğunu ifade ederek, “Bu paraların önemli bir kısmı verilmedi. En son 300 milyon lira borçlanma yetkisi aldık, ama daha kullanmadık. Çünkü bir de İller Bankası’ndan teminat almamız lazım. Kamu bankaları zaten kredi vermiyor ama, bir şekilde çözeceğiz. Zamanında talep ettiğimiz borçlanmalar kabul edilseydi, bugün yaptığımız birçok hizmeti o dönemde daha uygun finansal koşullarla yapmış olacaktık. Örneğin o zaman asfaltın tonu 3 bin lirayken, bugün 9 bin lira. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Siyasi inatlaşmaların bizim hizmetlerimize de yansıması oluyor. Ama Allah’ın izniyle; Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Refakatçi Evi hizmetinden de bahseden Başkan Seçer, yine bu gibi taleplerin Alo 185 ya da Teksin üzerinden yapılması gerektiğini söyledi. Seçer, “Hastanız var ve Mersin’e geldiniz. Fakat kalacak yeriniz yok. Arkadaşlarımız, neredeyseniz sizi alıp misafirhanemize yerleştirirler. Sabah kahvaltınızı verirler, hastaneye bırakırlar, akşam geri getirirler. Güvenli bir şekilde sizi misafir ederler. 30 gün boyunca belediye sizi misafir edebilir. Eğer yakınınız kanser tedavisi görüyorsa, 45 güne kadar misafir edebilir” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE SOSYAL POLİTİKALARDA EN MARUF BELEDİYE MERSİN BÜYÜKŞEHİR”

 

Belediyeciliği sadece yol yapmak ve asfalt dökmekten ibaret görmediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Belediyeciliği yol yapmaktan, bina yapmaktan ibaret görmüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de sosyal politikalarda en maruf, en meşhur belediye haline geldi.  Dezavantajlı mahallelerde 3 çeşit yemeği 3,5 liraya veriyoruz. Her iki üniversitenin kapısında öğrencilerimiz için ucuz yemek satış noktamız var. Yemeklerimiz tertemiz Aşhanemizde pişiyor. İlçelerimizde, daha yoksul mahallelerde mobil tırlarımız var. Bunlar da bir hizmettir, çünkü insanlar yoksul. Hayat pahalılığı had safhada. İnsanımızın karnı doymuyor, aç kalmış, açık kalmış. Belediyemiz bunları önemsiyor” dedi.

Sebil Mahallesi’nin ardından Çamlıyayla’nın merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlıyayla Katlı Otoparkı’nı da inceleyen Başkan Seçer, esnaf ve vatandaşlarla da tek tek sohbet etti ve bayramlaştı. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın da konuğu olan Seçer, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanlığı ziyareti ile gezisini sonlandırdı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.