DOLAR
32,3944
EURO
34,8013
ALTIN
2.439,42
BIST
10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Sittin senedir ihmal edilmiş bölgelere bu belediye giriyor”

“Sittin senedir ihmal edilmiş bölgelere bu belediye giriyor”
09.03.2022 13:15
422
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mart ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Seçer, Çay Mahallesi’nin D-400’ün kuzeyindeki bölümünde yürütülen asfalt çalışmalarıyla ilgili olarak, “En geç Mayıs ayına kadar tamamlanacak” dedi.

Çay Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarından bahseden Başkan Seçer, “Aşağı Çay Mahallesi’nin tarihinde görmediği bir asfaltı gördüğünü herhalde Mısır’daki sağır sultan duydu değil mi? Tarihinde görmedi. İşte bunu hep anlatıyoruz. Anlamıyorlar, söylüyoruz; orada altyapı gecikti, pandemi şartları, kriz, iflaslar, müteahhitler kaçıyor. Bunları anlattık değil mi? Müteahhidin işini feshettik ve biz bunu çıktık, şu anda ihalesi bitti, tekrar müteahhit başladı ve son sürat gidiyor. Orada hiçbir sorun yok. Yahu sittin senedir ihmal edilmiş bölgelere bu belediye giriyor. O resim onu gösteriyor. Hayatında bu bölgeler bu anlamda tartışılmadı bile. Şu anda gazetelere manşet oluyor. Yenişehir’de bu problem olsa manşet olur ama Çay Mahallesi’nde, Çilek Mahallesi’nde olmazdı. Şimdi biz buraları topluma duyurduk. Dedik ki; Mersin’in her köşesi bizim için eşittir, eşit hizmet gidiyor. Şimdi ben bunu geçtiğimiz toplantılarda da anlattım. Orada bir felaket yaşanıyor gibi bir resim çizmeyelim, böyle bir şey yok” dedi.

 “ORAYA GİTTİM, VATANDAŞLA GÖRÜŞTÜM”

Çay-Çilek bölgesinin bugüne kadar ihmal edilen bir bölge olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “O bölgeler zaten bugüne kadar hizmet alma konusunda sıkıntı yaşamış bölgeler. Buraya kadar tamam mı? Tamam. Biz o yolları yapmadan önce bu yollar çok güzeldi de biz içme suyu şebekesi döşedik, yolları perişan mı ettik? Hayır” diye konuştu. Başkan Seçer, yaptıkları çalışmalarda vatandaşların mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi mücbir sebepler olmadıktan sonra vatandaşın rahatsızlık duymaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Şimdi bunu siyaseten kullanmayalım, gerek de yok. Bunun tecrübesi Çay Mahallesi’nde yaşandı. Ben oraya gittim, orada vatandaşla görüştüm. Hangi tarihlerde işin biteceğini söyledim ve mahcup olmadık, zamanında bitirdik” diye konuştu.

“EN GEÇ MAYIS AYINA KADAR TAMAMLANACAK”

Seçer, Çay Mahallesi’nin D-400’ün kuzeyindeki bölümünde asfalt çalışmalarının en geç Mayıs ayına kadar tamamlanacağını sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“En geç Mayıs ayına kadar oraların tamamlanacağını buradan tekrar duyurayım. Ancak asfaltlama çalışmaları gelecek haftadan itibaren; bazı bölgelerde altyapı yapılıyor, yol altyapısına geçilecek ve üstünden de asfalt çalışmaları başlayacak. Buradan Çay, Çilek Mahallesi’ndeki yurttaşlarımıza duyurayım. Onların da benden çok şikayetçi olduğunu düşünmüyorum, memnunlar. ‘Varsın bu kadar çile çektik 30 senedir. 3 ay daha çekelim. Sağ ol, içme suyumuzu da şebekemizi de değiştirdin. Bazen aşağı Çay Mahallesi’ne gidiyoruz, havaalanı gibi yollar yapmışsın. Artık yağmurlarda çamur olmuyor. Su birikmiyor’ diyorlar. Teşekkür ediyorlar. Vatandaşla sorunumuz yok çok şükür. Ne zaman istiyorsanız bir çay içmeye gidebiliriz.”

“KATLI OTOPARK NİSAN AYI İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR”

Kent merkezinde yapımı devam eden katlı otoparkla ilgili bazı Meclis üyelerinin “muamma” yorumunda bulunması üzerine Başkan Seçer, “Şu muamma denen otopark da ne muammaymış. Yani bakın Allah aşkına ben havaalanına muamma diyor muyum? 2013’te başladı. 2008’de sahil bandı projesi başladı, muamma diyor muyum? Yani 10 senedir şu Çeşmeli-Taşucu, ben muamma diyor muyum? Siyaset yapmaksa yapalım ama burasını da izah ettim. Yine pandemi koşulları, yine ekonomik kriz, parlamentoda çıkan bazı düzenlemeler yüklenici firmalara hak verdi. Müteahhit, yüklenici; ‘Ben ek süre istiyorum’ diyor. Ben Bakanlığa soruyorum, Bakanlık ‘ver’ derse vermek zorundayım. O da Nisan ayı içerisinde tamamlanıyor zaten. ‘Muamma’ Nisan ayına bitiyor yani” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.