DOLAR
35,4151
EURO
36,4764
ALTIN
3.049,92
BIST
10.020,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Yağmurlu
5°C
Pazartesi Çok Bulutlu
6°C
Salı Az Bulutlu
8°C

Şinasi Develi Kent Ödülü Aydın Sevim’in

Şinasi Develi Kent Ödülü Aydın Sevim’in
26.01.2022 18:59
496
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün sahibi araştırmacı yazar Aydın Sevim oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ yarışmasında, araştırmacı yazar Aydın Sevim ödüle layık görüldü. Sevim’e ödülünü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bengü İsmir takdim etti. Törende konuşan araştırmacı yazar Aydın Sevim şunları söyledi:

“Bu yıl Mersin’in 100’nci yılını kutladık. Gerçekten güzel bir yıl oldu hepimiz için. 100 yıl deyince aklımıza bir asır geliyor. Şinasi amcada 1920’li yıllarda doğan ve 2020’li yıllara kadar geçen sürede bir nesilden bahsediyoruz. Günümüzde X, Y, Z kuşaklarından çok bahsedilir ama ilk kuşak kimdi? İlk kuşak en eski kuşaklar Şinasi amcanın doğmuş olduğu 1920’li kuşaklarla başlıyor. Bu insanlar sıkıntılı günler geçirmişler, İkinci Dünya Savaşı’nı görmüşler, meşakkatli günler geçirmiş ve işgal döneminden bugünlere bir birikimleri olmuş. X, Y ve Z kuşak çocuklar bunlar Şinasi Develinin torunları. X, Y ve Z grubu insanlar elektronik, dijital ortamda paylaşmayı seviyorlar. Bizler gelenek görenekçiyiz ve Şinasi amcada öyleydi. Belgeleri toplar saklarız, gazeteleri saklarız. Şu anki gençler her şeyi çabuk tüketiyorlar. Her şeyi internetten yayınlıyorlar. Şinasi amcada bundan imtina etmedi. Benim hatırladığım kadarıyla 2016 yılında Facebook’ta sayfa açtı ve ben hep takip ederdim.  Elinden geldiği kadarıyla resimler paylaşırdı. Şinasi amcada bizi orada uyarır ve “Şurası şöyle şurayı düzeltin” derdi. Tabii ben bu yazışmaları arşiv geleneğinden toparladım. En son 8 Şubat 2019 yılında Şinasi amcanın şöyle bir teşekkürü var. “Mersin sevdalılarına teşekkürlerimi arz ediyorum. Artık yaşım çok ilerledi. Yaşlandım hemen hemen 100 yaşına geldim ve artık elimden geldiğince sizlere yardımcı olacağım. Benim arşivim sizlere her zaman açık. Oğlum Etem Develi size bu konuda yardımcı olacaktır” diye sözlerini bitiriyor. Şinasi amcaya Allah’tan rahmet diliyorum ve bizlere çok büyük bir hazine bıraktı. Bizde ondan bu geleneksel tecrübeyi edinmiş olduk.  Bana bu ödülü layık gören hemşehrililerime çok teşekkür ediyorum.”  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.