DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Şehit astsubaya hüzünlü veda

Şehit astsubaya hüzünlü veda
04.11.2022 18:25
223
A+
A-

Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında kaza geçirerek şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir (26) için Muğdat Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ile baba Sami ve anne Aysel Demir ile eşi Hanife Demir ve yakınları katıldı.

Eşi Hanife Demir, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. İl Müftüsü Aydın Yığman kıldırdığı cenaze namazının ve yapılan duanın ardından askerler omzunda şehidin tabutu, cami avlusundan top arabasına kadar taşındı.

Şehidin 1 yıl önce evlendiği eşi askerlerle birlikte tabutu taşıdı. Şehidin cenazesi top arabasında bir süre askeri bando eşliğinde taşındı. Bu sırada şehidin tabutuna sarılan anne Aysel Demir, “Bugün çocuğumun düğünü, vatana feda olsun” diye göz yaşı döktü. Şehit Özkan Demir’in cenazesi, daha sonra Mersin Şehir Mezarlığındaki şehitliğe götürülürken, anne Aysel Demir oğlunu asker selamıyla uğurladı.

 

“Cenazemizde olay çıkarmayın”

 

Şehit Özkan Demir’in cenazesinde bir kişinin provokasyon girişimine aileden tepki geldi.  Törenin ardından şehidin tabutunun top arabasına konulduğu sırada kalabalık arasından bir kişi CHP’lilere yönelerek “Şehidi bilmezsiniz, şehit cenazesine gelirsiniz” diyerek bağırmaya başladı. Polisler şahsa müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Polisle şahıs arasında kısa süreli bir arbede yaşanırken, şehit yakınları ise “şehit cenazemizde olay çıkarmayın” diye tepki gösterdi. Şahıs polis tarafından uzaklaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.