DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şehir merkezinde, deniz kıyısında biyolojik gölet

Şehir merkezinde, deniz kıyısında biyolojik gölet
02.03.2022 10:23
550
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda bulunan mevcut havuzu biyolojik gölete çeviriyor. Kendi ekosistemindeki bitkiler ve faydalı bakteriler sayesinde hiçbir kimyasala gerek kalmadan kendi kendini temizleyebilecek olan göletin içerisinde su bitkileri ve balık gibi canlı bir ekosistem yaşayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda bulunan mevcut havuzu biyolojik gölete çeviriyor. Sarayın etrafını çevreleyen ve standart havuz görünümünde olan alan yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından biyolojik bir gölet haline gelecek. Gölette, belirli aşamaların ardından içerisinde su bitkileri ve balık gibi canlı ekosistem yaşayacak.

HAVUZ YERİNE BİYOLOJİK GÖLET

Kongre ve Sergi Sarayı’nın etrafında bulunan havuz; içerisindeki suyun biyolojik olarak arıtılması prensibi ile canlı yaşamına uygun ortam yaratılarak bir biyolojik gölet olacak şekilde yeniden projelendirildi. Biyolojik Gölet; ‘Biofiltre Alanı’ ve ‘Biyolojik Gölet’ olmak üzere 2 bölümden oluşacak. Toplam 12 bin 350 metrekarelik havuzda bazı alanlar dolgu yapılarak peyzajla yeniden düzenlenecek. Canlı ekosistemin yaşadığı alan 600 metrekarelik ‘Biofiltre Alanı’, 5 bin 900 metrekare ise ‘Biyolojik Gölet’ alanı olacak.

KLOR KULLANIMI DA MALİYET DE AZALIYOR

Klor veya başka herhangi bir kimyasal maddeye gerek kalmadan suyun ortamdaki bakteriler aracılığıyla temizlendiği ekolojik oluşum olan biyolojik gölette suyun temizliği; yosun konsantrasyonunun mikroorganizmalar yolu ile azaltılması ve sudaki fosforun dengelenmesi prensibi ile sağlanıyor. Havuzun rutin temizliğinde kullanılan klor biyolojik gölette kullanılmadığı için hem maliyet azalıyor hem de klorun çevreye verdiği kimyasal ve koku zararı ortadan kaldırılıyor.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.