DOLAR
32,5265
EURO
34,9185
ALTIN
2.432,55
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent Mersinlilerle buluştu

Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent Mersinlilerle buluştu
04.10.2021 12:01
917
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile Haluk Levent’in sahne aldığı Cumhuriyet Marşları Konseri, Mersinlilere coşku dolu bir gece yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ile ünlü sanatçı Haluk Levent’i Mersinlilerle buluşturdu.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konserde, sahnedeki gösteriler Mersinliler’den büyük beğendi topladı. Dev koronun 10. Yıl Marşı’nın ardından İzmir Marşı’nı seslendirdiği sırada alanda alkış tufanı koparken, sevilen sanatçı Haluk Levent, Kurtuluş Mücadelesinde yaşamını yitiren kahramanlara Mersin’den selam gönderdi.

Mersinliler de söylenen marşlara koroyla birlikte eşlik etti. Konser için alana akın eden vatandaşlar tam anlamıyla bir coşku seli oluşturdu.

BAŞKAN SEÇER:DÜNYA KENTİ MERSİN’DE GÜZEL BİR KONSER VERECEKLER”

Başkan Vahap Seçer, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen konser öncesi Haluk Levent ve Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ekibini ziyaret etti.

Rus Kızılordu Korosu Orkestra Şefi Gennadiy Sachenyuk, Mersin’i sevdiğini belirterek, “Çok hoşlandım. Çok güneşli, çok güzel, deniz harika. Misafirperver insanlar. En önemlisi de odur. Bizi nasıl beklediklerini biliyoruz. Biz çok memnunuz. Çok güzel anılar yaşatmak istiyoruz” dedi. Sachenyuk, Cumhuriyet Marşları’nı seslendirirken yaşadıkları duyguya ilişkin ise “Müzik olarak şüphesiz mükemmel. Çok enerji veren bir duygu var” diye konuştu.

HALUK LEVENT: “BU HİKAYE ÖNCE BENİM HAYALLERİMLE BAŞLADI”

Konser öncesi konuşan Haluk Levent, Rus Kızıl Ordu Korosu’yla başlayan hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Bu hikaye önce benim hayallerimle başladı. Benim umutlarım, hayallerim vardı. ‘Kızıl Ordu’yla nasıl bir sahne içerisinde marş söyleyebilirim, nasıl bir organizasyon yaparız’ diye. Hayallerim gerçek oldu. Hem orayla irtibatı olan organizasyon hem bizim dostlarımız bir araya gelmiştik. ‘Böyle bir şey yapar mıyız’ dediler. Ben ‘yaparım ama Cumhuriyet marşları yaparım’ dedim. Çok muhteşem oldu. Çünkü zaten Rusya’yla Birinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin zaten bir birlikteliği, dostluğu var. Onu da ortaya koyarak böyle bir tarihsel misyon gibi çıktı bu. Çok da güzel oldu.”

SEÇER: “İYİ Kİ MUSTAFA KEMALLERE DESTEK OLUNMUŞ. İYİ Kİ BU ÜLKE YARATILMIŞ”

Başkan Seçer, Mersin için çok güzel bir akşam olduğunu belirterek, “Bu coğrafyanın iki önemli halkının; Rus halkının ve Türk halkının yakın tarihini ezgilere yansımış şekliyle başta Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu bizlere aktardılar. Şunu düşündüm dinlerken; Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın hikayesini izledik. Ama 1917 Bolşevik Devrimi’nden sonra bu coğrafyada her şey değişti ve ulusal kurtuluş mücadelesine en büyük desteği verenlerden biri de o dönemin Sovyet Rusya’sıydı, Rus halkıydı. Onlara teşekkür ediyoruz. İyi ki Mustafa Kemallere destek olunmuş. İyi ki bu ülke yaratılmış. İyi ki sizler varsınız” dedi. Başkan Seçer, konuşmaların ardından Haluk Levent ve Rus Kızılordu Korosu solistlerine çiçek verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.