DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Öğrenci taşıma ücretleri tüm hatlar için 1 lira olacak

Öğrenci taşıma ücretleri tüm hatlar için 1 lira olacak
09.11.2022 10:49
257
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, merkez ilçelerdeki hatların yanı sıra köy ve ilçelerdeki otobüs hatlarını da öğrencilerin 1 liradan kullanması için ilgili birimlerin çalışma başlatmasını istedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gündem dışı konularla ilgili meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Mezarlıklarla ilgili kapsamlı bir açıklama yapan Başkan Seçer, özellikle kırsal alanlarda mezarlıklarla ilgili sorunu, yıl sonuna kadar bitireceklerini ifade etti.

Mersin genelinde 4 bin mezarlık olduğunu ve bunların 2 bin tanesinin aktif olarak kullanıldığını kaydeden Başkan Seçer, “Tarsus’ta mezarlık sorunu kalmadı. Anayurt’un ihalesi 5 Aralık’ta yapılacak. Buluklu Mezarlığı’nı da yakın zamanda devreye alınca sorun kalmayacak. Kısacası mezarlıklarla ilgili hiçbir problemimiz yok” dedi.

Sokak köpeklerinin vatandaşlara zaman zaman sıkıntı yaratabildiğine dair yapılan değerlendirmeye de yanıt veren Başkan Seçer, “Bizim uhdemizde bulunan barınaklar, geçici rehabilitasyon yerleri. Bakıma ihtiyacı olanların yaralarını tedavi ettikçe, tekrar doğaya salmamız lazım. Radikal bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“TOPLU TAŞIMA MALİYETİNİN YÜZDE 76’SINI SÜBVANSE EDİYORUZ”

 

Ulaşım ücretleri konusunda, toplu taşıma giderlerinin yüzde 76’sını kendilerinin karşıladığını vurgulayan Başkan Seçer, “Normalde 100 liralık bir toplu taşıma masrafının 50 lirasını yolcudan almamız, 50 lirasını da belediyenin sübvanse etmesi gerekir. Biz şu anda vatandaşların yaşadığı hayat pahalılığından dolayı, sübvanse oranını yüzde 76’lara kadar çektik. Çünkü bu hizmet sonuçta sosyal bir politika” diye konuştu.

Başkan Seçer ayrıca, 25 kilometrenin üstünde seyahat eden öğrencilerin seyahat ücretlerinin de 1 liraya çekilmesi konusunun UKOME’de görüşülmesini istedi.

Amatör Spor Kulüpleri’ne nakdi yardımların Aralık ayının başında verileceğini ve harcamalarını ona göre yapsınlar diye bu durumu kulüplere bildirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, bir başka gündem dışı konu olan Karamancılar Konağı’nın restorasyon çalışmaları hakkında da, “Oradaki çalışmalar çok iyi gidiyor. Oraya, gastronomi konusunda eğitim alan insanlar gelecek. Yani bir akademi veya eğitim merkezi gibi düşünün” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.