DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

MGC Basın Bayramını kutladı

MGC Basın Bayramını kutladı
24.07.2022 18:26
281
A+
A-

Mersin Gazeteciler Cemiyeti ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

 

 

Etkinliğe MGC Yönetim Kurulu üyeleri, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Mersinli Gazeteciler katılım sağladı. MGC Yönetim Kurulu Başkanı R. Kaya Tepe günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

24 Temmuz’un ‘Basın Bayramı’ veya ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’, gibi çeşitli adlarla anıldığını ama özünde bugünün “Basında Sansürün kaldırılışı” günü olduğunu söyleyen R. Kaya Tepe, “Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde ‘Sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli sözü ‘Basın hür’dür, sansür edilemez’ ışığımız olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANMALI”

 

Basının susturularak değil, özgürleştirilerek demokrasinin gereğinin yerine getirileceğini söyleyen Tepe, “Ülkemizde gazetecilik faaliyetlerinden ötürü tutuklu bulunan meslektaşlarımızın her zaman ‘özgür’ yargılanmalarını savunmaktayız, ancak suçları kesinleştiği anda cezalarını çekmeleri gerektiğine inanmaktayız.  TBMM’de görüşülmesi ertelenen 40 maddelik ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ her ne kadar basın sektörüne bazı değerler katmış olsa da birçok maddesinde düzenleme yapılması gerekmektedir” diye konuştu. Tepe son olarak, “Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, basına ve basın çalışanlarına güç, kuvvet ve başarılar diliyorum, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygıyla anıyorum, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyor buraya kadar gelerek bu günümüzde bize destek olan siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KIZILTAN YEREL BASININ SORUNLARINA DEĞİNDİ

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Balkanı Ayhan Kızıltan, özellikle yerle basının ülke için hayati önem taşıdığını ve doğru ve objektif haber için ekonomik olarak ayaklarının yere basması gerektiğini söyledi. Türkiye’de yerel basının bir yerlerden destek almadan ayakta kalmasının çok zor olduğunu dile getiren Kızıltan, “Özellikle son yıllarda sırtını bir yerlere dayamayan basın kurumları hayatta kalmakta zorluk çekiyor. Bu sorunları aşmak için şehrin dinamikleri olarak bir araya gelip, elimizi taşın altına koymalı ve nasıl bir sistem kurabiliriz diye çalışmalar yürütmeliyiz. Güçlerinizi birleştirmeden ayakta durmanız çok zor. Farklı fikirler bir araya gelirseniz daha da zenginleşirsiniz. Gününüzü kutluyorum daha güzel günlerde bir arada oluruz diyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.