DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Nikahlarını ekmek teknelerinde kıydılar

Nikahlarını ekmek teknelerinde kıydılar
30.05.2022 18:13
376
A+
A-

Kadınların yaşamına sağladığı katkıyla adından sıkça söz ettiren Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı renkli bir olaya sahne oldu.

Rabia Yılmaz ve Gürkan Azman çiftinin nikâhı ailelerinin tezgâh açtığı Kadın Üretici Pazarında kıyıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de şahitlik yaptığı nikâhı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kıydı. Genç çiftler aile ekonomilerine büyük katkı sağlayan üretici kadınların alkışları eşliğinde birlikte bir ömür yaşamaya evet dediler.

Kadın Üretici Pazarının 8. yaşını kutladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Pazarımız kurulduğunda doğan çocuklar bugün sekiz yaşında. O zaman çocuk olanlar şimdi genç kızlar genç delikanlılar oldu. Biz de böylesi bir mutluluğa tanıklık etmekten dolayı son derece gururluyuz. Böylesi bir nikahın başka bir yerde olduğunu sanmıyorum. Bu nikah, koca bir ile olduğumuzun en güzel simgesidir. Bundan sonra Mezitli’nin her yeri bir nikah salonu olacaktır” dedi. Evlilik cüzdanına imzaladıkları kalemi damat Gürkan Azman’a veren Başkan Tarhan, “Damadımıza şimdi üç görev veriyorum. Kalemin içerisinde bulunan karaağaç tohumunu dikmesini, bizim var olarak kabul ettiğimiz İstanbul Sözleşmesinin gereğince eşine her zaman nazik davranmasını ve daha da önemlisi Atatürkçü çağdaş, laik çocuklar yetiştirmesini istiyoruz. Savaşların olmadığı, mutlu, sağlıklı ve neşe dolu bir ömür dilerim” diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.