DOLAR
32,3798
EURO
34,7670
ALTIN
2.434,94
BIST
9.986,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Mersin’in yükü arttı”

“Mersin’in yükü arttı”
23.02.2023 17:01 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:50
86
A+
A-

Deprem sonrası Mersin’de yaşanan yoğun göç dalgası ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’in deprem sonrası yükünün arttığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Onun da yükü başka bir türlü arttı. Çünkü buradan oraya yaklaşık 350 bin kişilik bir nüfus akımı var. Dolayısıyla oranın da sorunlarının bir şekilde çözülmesi gerekiyor, çaba harcanması gerekiyor” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları deprem bölgelerine gitti. Seçer ve Kılıçdaroğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

 

“MERSİN’İN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

 

Öte yandan ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise deprem sonrası Mersin’de yaşanan yoğun göç dalgasının kentin yükünü artırdığına dikkat çekerek “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Onun da yükü başka türlü arttı. Çünkü buradan oraya yaklaşık 350 bin kişilik bir nüfus akımı var. Dolayısıyla oranın da sorunlarının bir şekilde çözülmesi gerekiyor, çaba harcanması gerekiyor. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün mesele, eğer siyaset kurumu doğacak olan sorunu önceden görüp bunun önlemini alabilirse en azından kayıplarımız çok daha az olabilirdi, çok daha sağlıklı bir planlama yapabilirdik” diye konuştu.

 

“BU ACILARI SARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERİYORUZ”

 

Depremin üzerinden 17 gün geçmesine rağmen Hatay’da yurttaşların hala birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Su sorunu gibi, çadır sorunu gibi gittiğimiz yerlerde dile getiriliyor ama bir şekliyle bunun çözülmesi lazım. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Depremin açtığı yaraları el birliğiyle saracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının da tüm imkânları depremzedeler için seferber ettiklerini belirterek, “Bütün Belediye Başkanı arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz. Çünkü belediyelerin güçleri var, imkânları var. Dolayısıyla bu acıları sarmak için belediyeler ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. El birliğiyle bütün bu sorunları çözeceğiz. Belediye Başkanlarımız burada, onların ekipleri burada. Hepsine yürekten teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

“BAŞKAN SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURDUĞU ÇADIR KENTİ ZİYARET ETTİ”

 

Başkan Vahap Seçer beraberinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk ve İsveç Lionları tarafından kurulan 1500 kişi kapasiteli çadır kenti ziyaret edip incelemelerde bulundu. Yurttaşlar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan ve onlara ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileterek sohbet eden Başkan Seçer, yetkililerden çadır kentin sosyal donatı alanları, hizmetleri ve günlük işleyişi hakkında bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.