Mersin’in Turizm Yatırımlarına Yönelik Yeni Alternatif Alanları, Düzenlenen Konferans ile Masaya Yatırıldı
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ortaklığında düzenlenen “Mersin’de Turizm Yatırımlarına Yönelik Yeni Alternatif Alanların Duyurulması” konulu sunum MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Turizmin, Mersin’in aslında en önemli sektörü olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Biz oda olarak bu konuda bir şirket kurulmasına öncülük ettik. MTSO olarak turizme hareket getirmek için destek olduk. Mersin’in kayak, kar, yayla, deniz, kum, güneş, gastronomi olarak birçok dalda turizmle ilgili malzemesi var. Mersin ve dolayısıyla ülkemizin turizminin kalkınması için MTSO olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” dedi.
2 MİLYARLIK YATIRIM
MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da, “MTSO olarak 40 seneye yakındır turizme hizmet ediyoruz. Şehrimiz, turizme karşı yakınlık hissetmeye başladı. Son dönemde turizme yapılan yatırımlar oldukça çok. Kargıcak’ta 3 bin odalı tesisler yapılıyor. Bu tesisler, buradan Antalya’ya yani batıya doğru yapılan Mersin turizminin girişi olacak. Yeni yeni tesisler de yapılacak. Bu yaklaşık 2 milyar liralık ciddi bir yatırım. Aynı zamanda sağlık turizmi konusu da çok önemli ve bu sektörü Mersin’e çekmemiz gerekiyor. Bu yıl içinde bitecek havaalanı ile buralara misafir çekmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
LAMAS BÖLGESİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy da amaçlarının turizm potansiyelini planlamak olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ahmet Atasoy; Lamas Bölgesi olarak da bilinen bu yöredeki fay kırıklıklarından, engebeli topoğrafyadan, bu yörede turizmi yapılabilecek olan lavanta bitkisinden, yörenin toprak özelliklerinden, yörede arıcılık ve lavanta balı yapılabilmesinden, seracılıktan, sebzecilikten, sayfiye yaylacılığından, termal kaplıcalardan ve klimaterapi olarak adlandırılan tıp ikliminden bahsederek sunumunu şiirle bitirdi.